Izvor:
02.03.2024 u 07:49
2

MAKRON ŽELI SAMOUBISTVO FRANCUSKE: Sazvao lidere za hitan sastanak. ne odustaje od SLANJA vojske u Ukrajinu

Pariz razmišlja o slanju male snage na ukrajinsku teritoriju kako bi predstavljao „stratešku dilemu“ za Moskvu, objavio je francuski medij Le Monde.

Francuska vlada razmišlja o tome da pošalje male vojne snage direktno u Ukrajinu da bi služile kao instruktori za kijevske oružane snage i kao „odvraćanje“ Moskvi, objavio je list Mond u petak, pozivajući se na svoje izvore.

List nije otkrio broj francuskih vojnih „instruktora“ koji bi potencijalno mogli da budu ovlašćeni da pređu na ukrajinsku teritoriju, ali je naveo da bi njihovi redovi mogli uključivati neke „konvencionalne jedinice“.

Prema Le Mondu, francuske specijalne snage su takođe bile uključene u obuku ukrajinskih vojnika na teritoriji susedne Poljske i u pratnji isporuka oružja Kijevu. Oni su, međutim, do sada uvek „zastajali na ukrajinskoj granici“, dodaje se. Nejasno je da li bi neke jedinice specijalnih snaga mogle da budu poslate i u Ukrajinu ako Pariz odluči da sprovede ovaj prijavljen predlog.

NATO BOMBA NA KRIMU, POČETAK KRAJ ZA ZAPAD: Automobil napunjen eksplozivom!

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je u četvrtak da je njegovo odbijanje da isključi mogućnost slanja zapadnih trupa u Ukrajinu namerno, uprkos galami koju je izazvala.

Makron je odbacio salvu kritika sa kojima se suočio u Francuskoj i na međunarodnoj sceni i insistirao da su njegove izjave o agresiji ruskog predsednika Vladimira Putina na Ukrajinu pažljivo osmišljene

„Ovo su dovoljno ozbiljna pitanja; svaka reč koju kažem o ovom pitanju je odmerena, promišljena i odmerena“, rekao je Makron novinarima na marginama posete olimpijskom selu u blizini Pariza 2024. Ali on je odbio da odgovara na bilo kakva dalja pitanja o ovoj temi.

Makron je u ponedeljak rekao — posle konferencije lidera o podršci Kijevu — da „nema konsenzusa“ o slanju kopnenih trupa u Ukrajinu na „zvaničan način“, ali da „ništa nije isključeno“.

Mogućnost slanja zapadnih trupa u Ukrajinu odbacile su druge članice NATO-a, uključujući SAD, Veliku Britaniju i Nemačku, i oštro kritikovane od strane francuskih opozicionih partija, ali nisu odbacile Estonija i Litvanija. Francuski zvaničnici su takođe umanjili značaj Makronovih komentara, ukazujući na aktivnosti poput deminiranja i proizvodnje oružja koje bi mogle uključivati prisustvo Zapada u Ukrajini.

Predsednik donjeg doma ruskog parlamenta čak je upozorio Makrona da ne šalje trupe u Ukrajinu, rekavši da će ih dočekati ista sudbina kao i Napoleonova vojska.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “MAKRON ŽELI SAMOUBISTVO FRANCUSKE: Sazvao lidere za hitan sastanak. ne odustaje od SLANJA vojske u Ukrajinu”

    • Taj nesretnik ne zna sa kim hoce da ratuje. Rusi ga upozoravaju, on nezreo ili nastran ne moze da shvati, Pariz ce sravniti u trenutKU, a tada moraju i London i Berlin, pa posle 10 minuta i sve ostale clanice zlocinackog drustva zvanog NATO. ZAPAD NEMA VISE STA DA PLJACKA, a Sibir im bas treba, e, nece moci. Procene su da ce Rusa ostati oko 1/3, a od NATO clanica 2 posto. Ameri ce pregovarati i verovatno nece se upuststi u atomski rat.

      0
      0
      Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter