Izvor: Sputnik Srbija
11.07.2022 u 10:53
0

MEDIJI: Rusija će izvoziti strateške sirovine brodovima! „Koridor Sever-Jug je duga transportna arterija od Sankt Peterburga do luka Irana i Indije“

Ruske kompanije su pokrenule redovni morski transport strateških sirovina u Indiju i Kinu u pozadini zapadnih sankcija koje su uticale na redovne lance isporuka, piše „Ekonomik tajms“, pozivajući se na neimenovane izvore.

Kako navode, ranije ovog meseca prva partija tereta iz Rusije, kroz Kinu, stigla je u jednu od indijskih luka transportnim koridorom „Sever-Jug“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kako piše „Ekonomik tajms“, ruska kompanija za prevoz tereta „Inteko“ i „Svift Transport Grup“, čije sedište je u Kini, otvorile su zajedničke kompanije-ćerke za pružanje usluga kontejnerskih prevoza iz luke Vostočni u Kinu. Kina je potrošila oko 19 milijardi dolara za kupovinu ruske nafte, uglja i gasa od januara do kraja maja, što je skoro dugo u odnosu za isti period prošle godine. Indija je potrošila 5,1 milijardu dolara za isti period , što je pet puta više nego pre godinu dana.

BORELJ PRIZNAO DA STAV EU O UKRAJINI NIJE PREOVLADAO NA SAMITU G20: „Globalna bitka narativa je u punom jeku i mi u ovom momentu ne pobeđujemo“

U 2021. godini promet robe između Indije i Rusije porastao je za 46,5 odsto. Da bi povećali lance snabdevanja, u toku su konsultacije Indije i Rusije o obnovi transportnog koridora Vladivostok-Čenaj u okviru bilateralnog partnerstva u indo-pacifičkom regionu.

Ruski predsednik Vladimir Putin je, govoreći na 6. Kaspijskom forumu u junu, rekao da Ruska Federacija proširuje lučku infrastrukturu u Kaspijskom regionu.

„Pre svega, reč je o izgradnji međunarodnog transportnog koridora Sever-Jug. To je zaista veliki transportni projekat, 7.200 kilometara duga transportna arterija od Sankt Peterburga do luka Irana i Indije“, istakao je ruski predsednik.

„Sporazum između kaspijskih država o saradnji u sferi transporta koji je stupio na snagu prošle godine i koji ima za cilj pretvaranje kaspijskog regiona u veliki međunarodni logistički centar omogućiće brzo pokretanje ovog koridora“, rekao je Putin.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter