Izvor: kurir
19.04.2024 u 08:23
0

NAPAD IZRAELA NA IRAN: Teheran negira da je vojna baza u Ishafanu pogođena NUKLEARNI OBJEKTI NISU UGROŽENI

Izrael je jutros izveo napad na teritoriju Irana, rekao je neimenovani američki zvaničnik za Si-En-En, međutim, iranski zvaničnik negirao je da se raketni napad dogodio.

  • Predstavnik Državnog centra za kibernetički prostor Irana negirao je raketni napad na njegovu zemlju
  • Rano jutros čule su se eksplozije oko grada Isfahana, na severu Irana, kako javljaju mediji, tri bespilotne letlice uništene su nakon aktivacije sistema protivvazdušne odbrane.
  • Dvojica američkih zvaničnika potvrdili su da je izraelski projektil pogodio Iran.
  • Iranski mediji tvrde da su nuklearna postrojenja sigurna, dok su izraelska vojska i Pentagon za sada bez komentara

8.00 – Izraelska vojska odbila da komentariše

Izraelsko oružje snage saopštile su da „nema velikog komentara“ na temu eksplozije u Iranu ujutru, prenosi TsNN.

7.55 – Izrael nije izdavao upozorenja građanima

Izraelske vlasti nisu izdale dodatna upozorenja svojim građanima zbog izveštaja o uzvratnom udaru na Iran, javio je NBC, pozivajući se na izraelsku vojsku.

– Trenutno nema promena za izraelsko civilno stanovništvo – rekao je portparol izraelske vojske.

7.53 – Američka ambasada ograničila lična putovanja službenika

Američka ambasada u Izraelu saopštila je prema navodima NBC njuza da ograničava lična putovanja vladinih službenika i članova njihovih porodica nakon izveštaja o izraelskom napadu na Iran.

7.48 – Oglasio se iranski general

Zvuk eksplozije koji se jutros čuo u gradu Isfahanu u centralnom Iranu povezan je sa radom protivvazdušne odbrane koja je reagovala na sumnjive objekte, a usled incidenta nije pričinjena šteta, prenosi ISNA, pozivajući se na brigadnog generala iranske vojske Sijavaša Mihandust.

7.39 – Novi snimak iz Isfahana

Novinska agencija Tasnim, blisko povezana s Iranskom revolucionalnom gardom, objavila je video s naslovom: „Nuklearna lokacija u Isfahanu potpuno je sigurna“.

7.21 – Predstavnik Državnog centra za kibernetički prostor Irana negirao je raketni napad na njegovu zemlju.

Hosein Dalirian je na X-u napisao da ‘nije bilo vazdušnog napada sa spoljnih granica na Isfahan ili druge delove zemlje‘. Rekao je da je Izrael ‘samo napravio neuspešan i ponižavajući pokušaj upravljanja dronovima i da su oni oboreni‘.

Iranski državni mediji izveštavaju slično i kažu da su sistemi protivvazdušne odbrane aktivirani u nekoliko područja zemlje tokom noći kako bi se gađali mogući ciljevi, ali nije bilo izveštaja o direktnom udaru ili eksploziji. Dodaje se i da su svi objekti, pa tako i nuklearni, sigurni.

 

ZAPAD PREŠAO NA STRANU RUSIJE! NIŠTA NAM NIJE JASNO: Mediji zaprepašćeni potezima vlasti, Ukrajini se ne piše dobro!

6.45 – Iranska državna televizije IRIB umanjuje značaj izveštaja o napadu

Objavili su video na kom se vidi kako jedan od novinara stoji na vrhu zgrade u središtu Isfahana i govori da je grad siguran i da ljudi normalno nastavljaju sa svojim životima.

– Pre nekoliko sati čuli su se zvukovi na nebu. Koliko znamo, više manjih dronova je letelo nad Isfahanom. Do sada nam vlasti nisu dale nikakve informacije. Neki mediji su rekli da su nuklearna postrojenje u Isfahanu bila meta, ali prema našim informacijama, ta vesta je lažna i nijedno mesto nije ciljano, čuje se u izveštaju reportera.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter