Izvor: Informer
12.01.2024 u 16:13
3

NAPADNUTA AMERIČKA VOJNA BAZA! Napetost na Bliskom istoku kulminira

Danas je izvršen raketni napad na američku vojnu bazu u blizini gasnog polja Кonoko u Siriji, a prema prvim, nezvaničnim informacijama, napad je izvela militantna grupa Islamski otpor u Iraku.

Oni su 5. januara dronom pogodili vazdušnu bazu El Harir u Iraku u kojoj su stacionirane američke i međunarodne snage, saopšteno je iz službe za borbu protiv terorizma iračkog Kurdistana.

Islamski otpor u Iraku preuzeo je odgovornost za napad koji se dogodio nakon što je američka vojska u Bagdadu ubila vođu iračke milicije, koju smatra odgovornoom za napade na američke snage.

DA LI JE JUTROS OTPOČEO TREĆI SVETSKI RAT: Italija odbila učešće u napadima, otkako je SAD napao Hute u Jemenu najpopularniji pojam na društvenim mrežama postao je Treći svetski rat

Od početka sukoba Izraela i Hamasa 7. oktobra, snage SAD u Iraku i Siriji napadnute su najmanje 100 puta.

Naftno polje Konoko nalazi se u provinciji Deir ez-Zor u istočnoj Siriji. Američka vojska kontroliše područja u istočnoj i severoistočnoj Siriji u provincijama Deir ez-Zor, al-Hasaka i Raka, gde se nalaze najveća sirijska naftna i gasna polja.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “NAPADNUTA AMERIČKA VOJNA BAZA! Napetost na Bliskom istoku kulminira”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter