Izvor: ALO.RS
15.08.2023 u 14:10
1

NAZIRE SE KRAJ RATA?: ŠOJGU kaže da su vojni resursi UKRAJINE u potpunosti iscrpljeni!

Sukob u Ukrajini je stavio tačku na vojnu dominaciju Zapada, poručio je šef ruskog Ministarstva odbrane.

Situacija na frontu pokazuje da su vojni resursi Ukrajine skoro u potpunosti iscrpljeni, rekao je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu na 11. Moskovskoj konferenciji o međunarodnoj bezbednosti.

Šojgu je još poručio da je rat u Ukrajini stavio tačku na vojnu dominaciju Zapada, jer su kapaciteti Zapadnjaka kada je reč o nametanju njihovih interesa drugim zemljama značajno smanjeni.

UKRAJINCI ĆE PANIČNO BEŽATI: Rusi aktivirali ELITNE trupe – ovo je sledeći grad koji PADA! (FOTO)

Tokom ovog sukoba, ruska armija je uspela da razbije veliki broj mitova o navodnoj vojnoj superiornosti Zapada, dodao je ministar.

Kako je objasnio, u mnogim slučajevima pokazalo se da je čak i stara sovjetska tehnika bolja od zapadne. 

On je istakao vrlo važnu činjenicu da Moskva u zoni Specijalne vojne operacije još nije upotrebila opasnu kasetnu municiju, koju je Kijev ne samo dobio od Zapada, već ju je i koristio na frontu. Ipak, on je upozorio da se Rusija može predomisliti, ukoliko za tim bude bilo potrebe. Do sada, Moskva se vodila isključivo humanitarnim razlozima zbog kojih ona nije bila upotrebljena.

Prema njegovim rečima, ukrajinske vlasti koriste civilne objekte i običan narod kao živi štit u zoni u kojoj se vode borbe.

Uz to, on je ponovo upozorio na situaciju oko Zaporoške nuklearke za koju je rekao da zabrinjava, jer napadima na nju Oružane snage Ukrajine mogu da isprovociraju nuklearnu katastrofu. 

Ministar odbrane se dotakao i odnosa sa Pekingom, za koje je rekao da su postali toliko dobri da se može reći da su i više od savezničkih, a sve to zahvaljujući tome što su SAD označile Rusiju i Kinu za svoje strateške protivnike.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NAZIRE SE KRAJ RATA?: ŠOJGU kaže da su vojni resursi UKRAJINE u potpunosti iscrpljeni!”

  1. Прогласити двије велике земље за противнике Америке може да значи и да те две силе и управљају Америком с обзиром на опадајући реалну моћ запада.

    2
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter