Izvor: TASS
25.01.2024 u 00:15
0

NE INTERESUJE IH OBARANJE RUSKOG AVIONA: Francuska odbila zahtev Rusije da zakaže sednicu SB UN

Francuska, koja u januaru predsedava Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija, odbila je zahtev Rusije da zakaže sednicu tog tela zbog obaranja ruskog aviona koji je prevozio ukrajinske ratne zarobljenike, objavio je Tass.

Prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN Dmitrij Poljanski rekao je da takva odluka Francuske predstavlja zloupotrebu ovlašćenja.

NATO SE SPREMA ZA SUKOB SA RUSIJOM: Šalju 90.000 vojnika, počeli vojni manevri

„Kao što se moglo očekivati, francusko predsedništvo je izabralo put zloupotrebe ovlašćenja i odbilo je da udovolji našem zahtevu za hitnim sastankom Saveta bezbednosti u vezi sa terorističkim napadom na naš avion koji je prevozio ukrajinske ratne zarobljenike za razmenu“, napisao je Poljanski na Telegram kanalu .

Prema njegovim rečima, Francuska je želela da Ukrajincima obezbedi dovoljno vremena da daju uverljivo objašnjenje za ono što se desilo, pa je pristala da se sastanak održi 25. januara, od 17:00 časova po lokalnom vremenu.

Ranije je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao da je Rusija zatražila da se danas u 15 časova po lokalnom vremenu održi sednica Saveta bezbednosti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter