Izvor: Tanjug
31.05.2023 u 16:22
0

OGLASIO SE LAJČAK: „Hitno potrebno političko rešenje za tenzije na severu KiM“

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, izjavio je danas da je hitno potrebno političko rešenje za tenzije na severu Kosova i Metohije, kao i da nasilje nije prihvatljivo.

Lajčak je napisao na Tviteru da je tokom poslednja dva dana tokom brojnih sastanaka i razgovora u okviru foruma „Globosec 2023“ u Bratislavi razgovarao o situaciji na Zapadnom Balkanu, a posebno o tenzijama i eskalaciji na severu Kosova i Metohije.

LAJČAK O SITUACIJI NA KIM: „Sledeći sastanak pregovarača u Briselu je prilika za dogovor o narednim koracima“

– U poslednja dva dana prisustvovao sam Globosec. Tokom brojnih sastanaka i razgovora, razgovarao sam o situaciji na Zapadnom Balkanu, posebno o tenzijama i eskalaciji na severu Kosova. Hitno nam je potrebno političko rešenje. Nasilje nije prihvatljivo, naveo je Lajčak.

Lajčak je objavio i fotografije sa sastanka sa premijerom privremenih prištinskih institucija, Aljbinom Kurtijem, i evropskim šefom diplomatije, Žozepom Boreljom, kao i sa susreta sa albanskim premijerom, Edijem Ramom, i predsednikom vlade Severne Makedonije, Dimitrom Kovačevskim.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter