Izvor: ALO
23.07.2023 u 15:48
2

„EU JE IMPERIJA, ČUVAĆEMO HRIŠĆANSKE KORENE DRŽAVE“: Još jedno ORBANOVO „NE“ ZAPADU – evo zašto je ZAURLAO na BRISEL ponovo

Mađarski premijer Viktor Orban danas je napao EU jer "vodi LGBTQ ofanzivu" i naglasio da će Budimpešta čuvati hrišćanske korene države.

Orban, dugogodišnji kritičar Brisela, takođe je rekao tokom govora u Rumuniji da se nada da će evropski izbori iduće godine ojačati vlade koje se protive „federalizmu“ koji zastupaju Nemačka i Francuska.“

Mađarski premijer Viktor Orban je pre dve godine zabranio sadržaj za koji smatra da u školama promoviše homoseksualnost i promenu pola uz obrazloženje da decu treba zaštititi od „LGBTQ propagande“.

LUKAŠENKO POKAZAO PUTINU GDE SU POLJACI RASPOREDILI VOJSKU: Evo koji je RUSKO-BELORUSKI ODGOVOR (VIDEO)

Mađarski premijer se sukobio s Briselom i zbog drugih pitanja poput vladavine prava ili reforme medija i pravosuđa.

EU je ili imperija ili (individualne) nacije. Ne smemo da gajimo iluzije. Federalisti pokušavaju da nas istisnu. Otvoreno su hteli da promene vlast u Mađarskoj 2022. godine – tvrdi Orban i dodaje da se to sad ponavlja u Poljskoj.

Poljaci na jesen izlaze na izbore na kojima će konzervativna stranka Pravo i pravda (PiS) pokušati da osvoji treći mandat. PiS je usvojio brone mere slične Orbanovom Fidesu, a obe se zemlje sukobljavaju oko vladavine prava s Briselom što je dovelo i do suspenzije dela evropskih fondova.

(UDARNO) RUSI OBORILI UKRAJINSKI SU-25: Šta je sledeće na „meniju“ RUSKE VOJSKE?

Orban smatra da se ravnoteža između federalista i država koje ne žele dodatno da predaju ovlašćenja Briselu promenila kad je Velika Britanija napustila EU pa se sada jedino Varšava i Budimpešta drže „antifederalističkog stava“.

Mađarski premijer je pojačao anti-LGBT retoriku u vreme dok se Mađarska suočava sa privrednom krizom i visokom inflacijom koja je u prvom kvartalu godine bila 25 posto

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “„EU JE IMPERIJA, ČUVAĆEMO HRIŠĆANSKE KORENE DRŽAVE“: Još jedno ORBANOVO „NE“ ZAPADU – evo zašto je ZAURLAO na BRISEL ponovo”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter