Izvor: Oružje online/BSC Happy
07.10.2023 u 16:09
0

PALO 100.000 JURIŠNIKA: NOVA RUSKA 25. ELITNA BRIGADA RAZARA SVE PRED SOBOM – ZELENSKI SE OPROSTIO OD LIMANA I KUPJANSKA!!! (VIDEO)

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pojurio je na front Kupjansk i Liman gde je održao sastanak sa komandantima ukrajinskih brigada.

Ukrajinski predsednik se sastao sa komandantima brigada i bataljona 103. brigade TRO, 68. jegerske brigade i 25. vazdušno-desantne brigade Oružanih snaga Ukrajine.

Svi su mu naglašavali ozbiljnost situacije. Ruska armija, kao što ćete pročitati u nastavku, prikupila je ogromnu vatrenu moć dovoljnu da napreduje do Harkova.

„Danas posećujemo naše brigade koje izvode borbene zadatke u jednoj od zona intenzivnih okršaja, Kupjansku i Limanu“, rekao je ukrajinski predsednik na svom Telegramu, postavljajući video na kojem se vidi sa vojnicima u nečemu što izgleda kao bunker.

Zelenski je rekao da je „sa komandantima brigada i vojnicima razgovarao o operativnoj situaciji na ratištu, aktuelnim pitanjima i potrebama“.

Moramo naglasiti da obično, kada Zelenski obilazi gradove u kritičnim ratnim zonama, obično ih proglašava tvrđavama, dodeljuje medalje vojnicima, tako da Rusi posle kratkog vremenskog perioda zauzmu ta područja. Isto se desilo u Bahamutu, Soledaru, isto se očekuje i ovde.

Šta saopštava Generalštab Oružanih snaga Ukrajine

„Ruske trupe napreduju u pravcu Liman-Kupjansk, situacija ne ide u prilog ukrajinskoj vojsci“, rekao je predstavnik operativno-taktičke grupe „Vostok“ Oružanih snaga Ukrajine Ilja Jevlaš.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine ocenio je situaciju na pravcu Kupjansk-Limanski kao „najtežu“, pošto su jedinice ruskih trupa uspele da pređu reku Žerebec i zauzmu nekoliko ukrajinskih položaja u blizini naselja Makejevka.

Kako javlja Jevlaš, napreduju velike ruske snage koje broje preko sto hiljada ljudi i preko hiljadu tenkova da ne govorimo o lakšim oklopnim vozilima.

„Na pravcu Liman-Kupjansk nalazi se više od 110 hiljada ruskih vojnika, 1085 tenkova, skoro 2000 njihovih borbenih oklopnih vozila, više od 700 artiljerijskih sistema i skoro 500 višestrukih raketnih sistema“, rekao je Jevlaš.

Predstavnik Generalštaba je naglasio da najveće probleme Oružanim snagama Ukrajine stvara rusko vazduhoplovstvo, koje se koristi „veoma aktivno“.

Prema njegovim rečima, na položajima ukrajinske vojske deluju jurišni helikopteri i avioni za blisku podršku, dok lovci za nadmoć u vazduhu pružaju zaštitu sprečavanjem približavanja ukrajinskih aviona. Napredovanje ruskih trupa potvrđuje i ” Institut za proučavanje rata”.

U pitanju je raspoređena 25. kombinovana ruska armija

Ukrajinska vojska očekuje da će Oružane snage Rusije pokrenuti veliku ofanzivu na Krasni Liman i Kupjansk. Nedavno je Ministarstvo odbrane Ujedinjenog Kraljevstva obavestilo da je ruska komanda u junu započela formiranje 25. kombinovane armije na Dalekom istoku.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter