Izvor: Kurir.rs
01.11.2023 u 09:42
0

PENTAGON POSLAO AMERIČKE KOMANDOSE U IZRAEL: Stižu i agenti FBI, ovo je njihov zadatak

Iz Pentagona je saopšteno da se američki komandosi nalaze na terenu u Izraelu i tamo pomažu u lociranju više od 200 talaca koji su kidnapovani tokom iznenadnog prekograničnog napada Hamasa 7. oktobra i odvedeninu Pojas Gaze.

ZBOG NJEGA JE IZRAEL GAĐAO IZBEGLIČKI KAMP PUN DECE: Ovo je ubijeni komadant HAMAS-ove centralne brigade (FOTO)

– Mi aktivno pomažemo Izraelcima da obave puno stvari – rekao je Kristofer P. Majer, zamenik američkog ministra odbrane, prenosi Njujork tajms.

Majer je istakao da je njihov glavni zadatak da pomognu Izraelu da „identifikuje taoce, uključujući američke taoce“.

– To je stvarno naša dužnost da učinimo – poručio je visoki zvaničnik Pentagona.

Majer nije hteo da kaže koliko se pripadnika snaga za specijalne operacije američke vojske nalazi trenutno u Izraelu.

Njujork tajms navodi da su drugi zvaničnici Ministarstva odbrane SAD poslednjih dana govorili o tome da su u Izrael poslate desetine američkih komandosa.

Oni su se pridružili malom timu koji se u toj zemlji nalazio već 7. oktobra zbog ranije planirane obuke.

Zvaničnici koji su insistirali na anonimnosti rekli su da će se američkim komandosima u Izraelu pridružiti agenti Federalnog istražnog biroa (FBI), ljudi iz Stejt departmenta i drugi vladini specijalisti za izvlačenje talaca.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter