Izvor: Kurir.rs
18.05.2023 u 14:32
0

PESKOV REŽE KAO ŽILETOM: Evo kako će Rusija odgovoriti neprijateljskim zemljama na ohole – mizantropske akcije

Bankovni računi finske ambasade i konzulata u Rusiji su zamrznuti, a Moskva nije obrazložila te postupke, izjavio je u sredu finski ministar spoljnih poslova, Peka Havisto.

Rusija neće dozvoliti da neprijateljske akcije drugih zemalja ostanu bez odgovora, pridržavajući se pri tome principa reciprociteta, izjavio je danas portparol Kremlja, Dmitrij Peskov.

TURSKA ĆE POBEDITI: Peskov poslao podršku savezniku

Govoreći o ograničenjima korišćenja bankovnih računa finske ambasade i generalnog konzulata u Rusiji, Peskov je rekao novinarima da to nije inicijativa ruske strane.

„Mi samo odgovaramo na situaciju koju su stvorile vlasti niza zapadnih zemalja, uključujući, na našu žalost, Finsku“, naveo je Peskov, preneo je TAS S.

Portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova, rekla je u sredu da su uvedena ograničenja korišćenja bankovnih računa finske ambasade i generalnog konzulata u Rusiji. Zaharova je istakla da su ti postupci odgovor na slična ograničenja uvedena ruskoj diplomatskoj misiji u Finskoj koja je ograničena samo na korišćenje računa u finskoj banci.

Ona je napomenula da je Rusija više puta sa finskom stranom pokretala pitanje ukidanja ograničenja za ruska diplomatska predstavništva. Međutim, Finska je izabrala nekonstruktivan pristup, koji je u suprotnosti sa obavezama zemlje domaćina da obezbedi normalno funkcionisanje stranih diplomatskih predstavništava u skladu sa odredbama Bečke konvencije o diplomatskim odnosima iz 1961. godine, rekla je Zaharova.

Havisto je rekao novinarima da su ti bankovni računi zamrznuti 27. aprila, navodeći da su finska diplomatska predstavništva u Rusiji od tada koristila svoje gotovinske rezerve za plaćanje računa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter