Izvor: Tanjug
22.09.2022 u 14:22
0

PESKOV O PUTINOVOJ ODLUCI: Mobilizacija jer se Rusija de fakto suprotstavlja NATO-u

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da je odluka ruskog predsednika Vladimira Putina o delimičnoj mobilizaciji povezana sa činjenicom da se Rusiji sada de fakto suprotstavlja blok NATO sa svim svojim logističkim kapacitetima.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov poručuje: Odluka o delimičnoj mobilizaciji doneta je zbog toga što se Rusija u Ukrajini suočava sa vojnim potencijalom NATO i drugih neprijateljskih zemalja!

– Predsednik je u jučerašnjem obraćanju dao jasan opis i obrazložio razloge za donošenje takve odluke. Činjenica je da je specijalna operacija počela za ispunjavanje ciljeva u Ukrajini. Sada smo, de fakto, suoceni sa blokom NATO-a sa svim njegovim logističkim mogućnostima, zbog čega je ovo dovelo do takve potrebe – rekao je Peskov na konferenciji za novinare, prenosi Izvestija.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kako je rekao, status ruske specijalne vojne operacije ostao je nepromenjen nakon što je proglašena delimična mobilizacija.

– To je specijalna vojna operacija – rekao je Peskov i dodao da se status vojnih dejstava u Ukrajini nije promenio ni na koji način, odgovarajući na pitanje da li delimična operacija znači da se specijalna operacija u Ukrajini sada može zvati ratom.

Portparol Kremlja je izveštaje o redovima na granicama i kupovini karata zbog mobilizacije nazvao preteranim.

– Ova informacija je veoma preuveličana. Mnogo je lažnih informacija. Morate biti oprezni da ne postanete žrtva lažnih informacija – rekao je Peskov, prenela je agencija TAS S.

Ruski predsednik potpisao je juče ukaz o delimičnoj mobilizaciji, prvoj u Rusiji od Drugog svetskog rata.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter