Izvor: tanjug
25.10.2021 u 14:18
0

POLJSKA: U pokušaju migranata da uđu u zemlju ranjena dva vojnika

Prilikom pokušaja grupe od oko 60 migranata da silom pređu granicu iz Belorusije u Poljsku lakše su povređena dvojica vojnika, saopštili su poljski zvaničnici.

Kancelarija granične straže je navela da su vojnici, raspoređeni da pomognu u zaštiti istočne granice Evropske unije od rastućeg migracionog pritiska, zbrinuti u bolnici zbog povreda na licu nakon jučerašnjeg događaja u blizini sela Usnarz Gorni. 

PROČITAJTE JOŠ: Oglasio se otac žene koju je ubio Alek Boldvin: Evo šta imao da poruči slavnom glumcu nakon strašne tragedije!

Oni su naveli u saopštenju da su migranti bacali kamenje i vitlali granama.

Taj deo granice se nalazi u gustoj šumi koja obuhvata i močvarne predele.

Većina granice sa Belorusijom prolazi duž reke Bug.

PROČITAJTE JOŠ: Vulkan na La Palmi aktivniji nego ikada

Poljska će uskoro povećati broj vojnika na granici sa Belorusijom na oko 10.000, napisao je danas na Tviteru poljski ministar odbrane Mariuš Blaščak, preneo je Rojters.

-Uskoro će oko 10.000 vojnika iz 12, 16. i 18. divizije paziti na bezbednost granice- istakao je on.

PROČITAJTE JOŠ: VANREDNO STANJE U SUDANU! Raspuštena vlada

Stotine ljudi iz Iraka, Avganistana i Afrike pokušavaju da ilegalno pređu granicu svakog dana.

Poljska je pojačala mere bezbednosti, odbacujući kritike da se nehumano ponaša prema migrantima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter