Izvor: HAPPY BSC
11.02.2023 u 17:41
0

PREMIJER GRUZIJE OŠTRO ODGOVORIO NA ZAHTEV UKRAJINE: Garibašvili optužio Kijev da pokušava da uvuče zemlju u sukob sa Rusijom

Ukrajinske vlasti pokušavaju da uvuku Gruziju u sukob sa Rusijom, izjavio je premijer Zakavkaske republike Irakli Garibašvili, a prenosi Sputnjik Gruzija.

– Čuli smo direktne izjave predstavnika ukrajinskih vlasti. Njihov cilj je bio otvaranje drugog fronta – rekao je šef vlade.

Garibašvili je naglasio da pokušaji da se Gruzija uvuče u rat ne prestaju, ali vlada mnogo radi na sprečavanju tako teškog testa za zemlju.

VUČIĆ RAZGOVARAO SA GARIBAŠVILIJEM: „Zahvalio sam na doslednom stavu Gruzije u pogledu poštovanja teritorijalnog integriteta Srbije“

Aleksij Danilov, sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine, bio je jedan od prvih koji je pozvao Gruziju da otvori drugi front. Prema njegovim rečima, to bi „bilo od velike pomoći Ukrajini“.

Leonid Slucki, šef komiteta Državne dume za međunarodne poslove, primetio je da pokušaji Zapada da rasplamsa sukob protiv Rusije na Kavkazu, posebno u Gruziji, postaju iluzorni. Prema rečima parlamentaraca, Tbilisi je izvukao pouke iz događaja oko Abhazije i Južne Osetije i neće se mešati u neprijateljstva „do poslednjeg Gruzijca“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter