Izvor: Sputnjik
25.03.2023 u 16:49
0

PROTESTI U FRANCUSKOJ SVE NASILNIJI: Haos na ulicama, gore policijska vozila (VIDEO)

Protesti protiv penzione reforme nastavljeni su i danas širom Francuske, a kako vreme odmiče sve su masovniji, ali i nasilniji sudeći prema slikama koje svakodnevno stižu iz te zemlje.

GORE ŠUME U ŠPANIJI: Evakuisano više od 1.500 ljudi!
Demonstranti u gradu Sen Solin na zapadu zemlje gađali su kamenicama policijska vozila i zapalili ih Molotovljevim koktelima.

Proteste u Tuluzu obeležile su vatrene barikade na ulicama, koje su postavili demonstranti. Oni su zapaljenim kontejnerima i kantama za otpatke blokirali ulice tog grada.

Premijerka Francuske Elizabet Born već 11. put inicira usvajanje zakona koji predviđa pomeranje starosne granice za penziju sa 62 na 64 godine bez glasanja u parlamentu. Protesti su sve masovniji i agresivniji.

Policija je sve agresivnija, a građani svih starosnih uzrasta ilaze na ulice i to ne samo zbog najavljene penzione reforme već i zbog opšteg stanja u drušvu, visokih cena gasa, struje i hrane.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter