Izvor: Alo.rs
30.12.2023 u 21:51
0

„RAT JE NA VRHUNCU“ Netanjahu: Ako Hezbolah proširi rat, pretrpeće udarce koje nije ni sanjao

Granična zona između Pojasa Gaze i Egipta treba da bude pod kontrolom Izraela, izjavio je danas izraelski premijer Benjamin Netanijahu, navodeći da će rat u palestinskoj enklavi i na drugim regionalnim frontovima trajati još mnogo meseci.

IZRAELSKI PREMIJER VEOMA JASAN: Iran će patiti ukoliko…

Južna tačka Gaze mora biti u rukama Izraela, rekao je Netanijahu na konferenciji za novinare, navodeći da je „jasno da bilo koji drugi aranžman ne bi obezbedio demilitarizaciju Hamasa koju traži Izrael.

„Rat je na vrhuncu. Borimo se na svim frontovima. Za postizanje pobede biće potrebno vreme. Šef IDF-a je rekao da će rat trajati još mnogo meseci“, istakao je Netanijahu. On je zapretio napadom Izraela na Iran ukoliko se nastavi skoro svakodnevna razmena vatre preko izraelsko-libanske granice.

„Ako Hezbolah proširi rat, pretrpeće udarce koje nije ni sanjao – pa tako ni Iran“, rekao je Netanijahu, preneo je Rojters. On je istakao da će se Izrael suprotstaviti Iranu „na svaki mogući način“, preneo je Džeruzalem post.

Nešto ranije, izraelski ministar odbrane Joav Galant i član ratnog kabineta Beni Ganc odbili su zahtev izraelskog premijera Benjamina Netanijahua da večeras sa njim održe zajedničku konferenciju za novinare, javili su izraelski mediji. Izvor iz Gancove partije Nacionalnog jedinstva rekao je za sajt Vala da „nema posebnog razloga za održavanje konferencije za novinare“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter