Izvor: bschappy
03.10.2023 u 21:13
0

RUSIJA NEGODUJE EU POZDRAVLJA: Peskov,nepromišljena odluka Jermenije, Fon der Lajen pozdravila pristupanje MKS

Rusija smatra da je odluka Jermenije da ratifikuje Rimski statut Međunarodnog krivičnog suda /MKS/ nepromišljen potez u smislu bilateralnih odnosa, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Sumnjamo, a sumnjali smo u to od samog početka da je potez Jermenije da se pridruži Rimskom statutu MKS-a zdrava odluka u pogledu bilateralnih odnosa. I dalje smatramo da je to nepromišljena odluka – rekao je Peskov novinarima, prenosi TASS.On je istakao da je Jermenija prijateljska zemlja i partner Rusiji.

DOSTA IM JE VIŠE: Protest u Berlinu, građani protiv slanja oružja Ukrajini

Imamo mnogo toga zajedničkog što nas povezuje sa bratskim jermenskim narodom. Ne sumnjamo da će nas te zajedničke veze zauvek povezivati. Međutim, sada naravno imamo neka dodatna pitanja koja moramo da uputimo sadašnjem rukovodstvu Jermenije – naglasio je portparol Kremlja.

MKS, čije je sedište u Hagu, ranije je izdao naloge za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina i komesara ruskog predsednika za prava deteta Marije Lavove Belove, navodeći da su oni odgovorni za „protivpravnu deportaciju“ ukrajinske dece.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen pozdravila je danas ratifikaciju pristupanja Jermenije Međunarodnom krivičnom sudu (MKS).

Pristupanje Jermenije MKS-u je odluka koja je izazvala gnev Moskve, piše AFP.Rusija veoma negativno gleda na ovo članstvo, jer je Sud u proleće izdao nalog za hapšenje predsednika Vladimira Putina zbog „deportacije“ ukrajinske dece.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter