Izvor: Sputnjik
16.02.2023 u 11:17
0

RUSKI SENATOR O UKRAJINSKOM RATIŠTU: „Pretvara se u globalni centar za uništavanje oružja prikupljenog po celom svetu“

Ukrajinsko ratište postaje globalni centar u kojem ruske snage uništavaju oružje i municiju koje SAD pokušavaju da prikupe po celom svetu, smatra predsednik odbora za zaštitu državnog suvereniteta Saveta Federacije Rusije Andrej Klimov, komentarišući pisanje lista „Volstrit džurnal“ o predaji Kijevu oružja zaplenjenog u Jemenu.

– Sjedinjene Američke Države očigledno počinju da prikupljaju ne samo članove NATO-a u korist svog režima u Kijevu, već i uopšte sve kriminalne bande i terorističke grupe, čiji su često patroni, i koje imaju oružje poznato ukrajinskim plaćenicima Vašingtona. Jenkiji su takvih kriminalnih organizacija iznedrili u značajnom broju po celom svetu – rekao je Klimov.

RUSKI SAVET FEDERACIJE USVOJIO VAŽAN ZAKON: Moguća čak i doživotna robija!

Na taj način, prema njegovim rečima, ukrajinsko ratište već postaje globalni centar u kojem ruske snage uništavaju oružje i municiju režima koje kontrolišu SAD ─ od Nemačke do Jemena.

Prema njegovom mišljenju, ovo potvrđuje i dugogodišnju reputaciju prekookeanskih vladara kao pravih vođa globalnog podzemlja.

– I ne govorim o trenutnoj ‘senzaciji’ o direktnim optužbama na račun Vašingtona za takav akt međunarodnog terorizma kakav je dizanje u vazduh ruskog podvodnog gasovoda u Nemačkoj – dodao je on.

Američka vojska razmatra da preda Ukrajini zaplenjeno oružje i municiju koji su prokrijumčareni pobunjenicima u Jemenu, ali su presretnuti, javio je ranije „Volstrit džurnal“, pozivajući se na izvore iz vlada SAD i evropskih zemalja.

Prema neimenovanim zvaničnicima američke administracije, razmatra se predaja Kijevu pet hiljada jurišnih pušaka, 1,6 miliona komada malokalibarskog oružja, mali broj protivtenkovskih raketa i više od sedam hiljada upaljača.

List ističe da se radi o arsenalu koji je poslednjih meseci zaplenjen na obali Jemena u brodovima krijumčara, koji se sumnjiče da rade za Iran.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter