Izvor: BSC HAPPY
27.02.2023 u 10:20
0

LAVROV PORUČIO: „Sve više zemalja želi u BRIKS i ŠOS“

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov, izjavio je da je broj zemalja koje žele da se priključe BRIKS-u (Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južnoafrička republika) i ŠOS-u (Šangajska organizacija za saradnju) naglo porastao i da ih sada ima dvadesetak.

– Naročito, broj zemalja koje žele da se pridruže BRIKS-u i Šangajskoj organizaciji za saradnju drastično je porastao u poslednje dve godine, uključujući i prvu godinu specijalne vojne operacije. Trenutno broj zemalja iznosi oko dve desetine, istakao je on na sastanku sa šefovima filijala Ministarstva spoljnih poslova u ruskim regionima.

Zamenik Sergeja Lavrova govorio o odnosima sa Kinom: „Fer konkurencija je uvek relevantna!“

Prvi diplomata je naglasio da je reč o zemljama koje „zaista igraju veoma važnu ulogu u svojim regionima“.

– Oni uključuju Egipat, Tursku, Saudijsku Arabiju, Ujedinjene Arapske Emirate, Indoneziju, Argentinu, Meksiko i brojne afričke nacije, rekao je Lavrov.

– Samo nabrajanje imena ukazuje na neuspeh zapadnih pokušaja da izoluju našu zemlju, dodao je on.

Prema rečima ruskog ministra spoljnih poslova, efekat je bio suprotan.

– Shvatanje aktuelnih dešavanja kao tektonskog geopolitičkog procesa gura zemlje koje se osećaju samostalno i rukovode se nacionalnim interesima, a ne nečijim hirovima, da se ujedine sa onima koje vide kao istomišljenike. I tu imamo ogromnu priliku za interakciju sa našim kolegama, zaključio je Sergej Lavrov.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter