Izvor: Kurir.rs
11.07.2023 u 13:48
0

Severna Koreja osudila američko slanje kasetne municije Ukrajini

Severna Koreja osudila je danas odluku predsednika SAD Džozefa Bajdena da pošalje kasetnu municiju Ukrajini, ocenivši taj potez kao “zločinačko delo“ i zatražila hitno povlačenje plana o isporuci municije.

KIM DŽONG UN PRETI: Severna Koreja će obarati AMERIČKE ŠPIJUNSKE AVIONE koji naruše njen vazdušni prostor (VIDEO)

“Snažno osuđujem odluku SAD da Ukrajini daju oružje za masovno uništenje kao opasan zločin, jer pokušava da gurne svet u novu nesreću, i snažno zahtevam da se ono odmah povuče“, izjavila je severnokorejska ministarka spoljnih poslova Čoe Son Hui.

Navela je da činjenica da je Bajden priznao da je to teška odluka, pokazuje da je on svestan “katastrofalnih posledica“ upotrebe kasetne municije.

SAD su prošle nedelje saopštile da će, u okviru bezbednosnog paketa u vrednosti od 800 miliona dolara, Ukrajini poslati kasetnu municiju, koja je konvencijom zabranjena u više od 100 zemalja.

Iz Kijeva je poručeno da će odluka Vašingtona pomoći u oslobađanju ukrajinske teritorije, ali i da neće upotrebljavati tu municiju na teritoriji Rusije.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter