Izvor: Tanjug
04.11.2022 u 07:58
0

SI NA SASTANKU SA ŠOLCOM: Države sa uticajem, poput Kine i Nemačke treba više da rade zajedno u korist svetskog mira!

Kineski predsednik Si Ðinping je danas na svom prvom sastanku sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom istakao potrebu za većom saradnjom između Kine i Nemačke u „vreme promena i previranja“, a očekuje se da će dve delegacije razgovarati i o ratu u Ukrajini, klimatskim promenama i razvoja ekonomskih odnosa.

Šolcova današnja poseta je prvi dolazak jednog lidera države G7 u Kinu tokom poslednje tri godine, i predstavljaće, prema mišljenju analitičara, test za odnose između Pekinga i Zapada posle dužeg perioda rastućih tenzija, prenosi Rojters.

PREMIJERKA STIGLA NA SAMIT U BERLINU: Dočekao je nemački kancelar Olaf Šolc (FOTO)

Tokom njihovog prvog sastanka, otkako je nemački kancelar stupio na dužnost, Si je poručio da velike države sa uticajem, poput Kine i Nemačke treba još više da rade zajedno u vreme „promena i previranja“ u korist svetskog mira, izvestila je kineska državna televizija .

Nemački kancelar je, na sastanku u Velikoj dvorani naroda, takođe rekao Siju da je dobro što je organizovan direktan susret dva lidera u napetim vremenima, dok traje ruski rat u Ukrajini koji stvara probleme za globalni poredak zasnovan na međunarodnom pravu, navodi Rojters.

Šolc je takođe najavio da će njih dvojica tokom posete razgovarati o pitanjima vezanim za odnose Evrope i Kine, borbi protiv klimatskih promena i globalnoj nestašici hrane, kao i o načinima za razvijanje kinesko-nemačkih ekonomskih odnosa, kao i drugim pitanjima u kojima se stavovi dve zemlje razlikuju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Delegaciji Nemačke, u kojoj su i privredni lideri ove zemlje, po sletanju u Peking jutros su rađeni testovi na kovid-19, a kinesko medicinsko osoblje u epidemiološkim odelima je ušlo u avion da izvrši testiranje,navodi britanska agencija.

Stroga kineska politika nulte tolerancije na kovid-19 i rastuće tenzije sa Zapadom uticale su da lideri velikih zapadnih sila ne posećuju Kinu u prethodnom periodu, dok je Si tek nedavno nastavio sa putovanjima u inostranstvo.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter