Izvor: tass
04.02.2024 u 09:32
0

SNABDEVAJTE IH ALI MOSKVA NE ODUSTAJE: Američke isporuke Ukrajini neće uticati na specijalni vojni kurs navode iz Kremlja

Snabdevanje Vašingtona kijevskom režimu ni na koji način neće uticati na tok ili rezultate specijalne vojne operacije, samo pogoršava stvari za same Ukrajince, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

VATRENA STIHIJA U ČILEU: Najmanje 50 ljudi stradalo u čileanskom letovalištu aktivna 92 požara, vatrogasci se bore s vatrom(VIDEO)

Komentarišući reči podsekretara američkog državnog sekretara za politička pitanja Viktorije Nuland o „iznenađenjima” za Rusiju na bojnom polju, portparol je rekao: „

Što se tiče iznenađenja – da, SAD, kao direktni učesnik u ovom sukobu, drže i povećava stepen svoje direktne umešanosti u ovaj sukob, nastavlja da provocira kijevski režim da nastavi rat.To nikako ne može uticati na tok specijalne vojne operacije.I to nikako ne može uticati na ishod specijalne vojne operacije , svi ciljevi će biti postignuti. Amerikanci čine da je Ukrajincima bolnije, Amerikanci čine da više Ukrajinaca gine. Amerikanci su ti koji ovo rade i oni to treba da shvate.“

Govoreći o  poseti Nilandove Ukrajini, Peskov je podsetio da se njene posete Kijevu nikada ne završavaju ničim dobrim i to dobro dokazuju događaji iz 2014. godine.

Sada, prema rečima portparola, SAD pokušavaju da „čudesno“ prebace finansijski teret na Evropljane. „Evropljani su se već založili za 50 milijardi evra. Da vidimo kako će se Amerikanci dalje uvijati da sami ne troše ništa, već samo zarade“, dodao je Peskov.

On je istakao da SAD u svakom slučaju zadržavaju svoj neprijateljski odnos prema Rusiji u svim njenim manifestacijama. „Mi to znamo, u pripravnosti smo, naš predsednik zna šta da radi, a specijalna vojna operacija se nastavlja“, zaključio je portparol Kremlja.

Nuland je u utorak doputovala u Kijev, koji je posetila mnogo puta ranije, a poslednja poseta je bila u decembru 2022. Njeno ime je postalo čvrsto povezano sa državnim udarom u Ukrajini nakon što je otputovala u Kijev u zimu 2013-2014. Nulandova se sastala sa predstavnicima opozicije, a takođe je izašla pred demonstrante na Trgu nezavisnosti u centru ukrajinske prestonice, služeći ih kolačićima i sendvičima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter