Izvor: Sputnik Srbija
16.08.2022 u 18:05
0

ŠOJGU: Došao je kraj jednopolarnom svetu! Zapadno naoružanje se „melje“ u borbama!

Specijalna vojna operacija u Ukrajini označila je kraj jednopolarnog sveta, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu na otvaranju Moskovske konferencije o međunarodnoj bezbednosti, organizovanoj u okviru vojnog foruma „Armija 2022“.

„Početak specijalne vojne operacijeu Ukrajini označio je kraj jednopolrnog sveta. Mnogopolarnost je postala realnost. Jasno su se ocrtali polovi tog sveta“, rekao je Šojgu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ruske snage i njihovi saveznici pronašli dokaze nakon povlačenja ukrajinskih vojnika o direktnom kršenju Ženevske konvencije od strane režima u Kijevu!

Prema njegovim rečima, glavna razlika među tim polovima je u tome što jedni poštuju interese suverenih država, uvažavaju kulturno-istorijske osobenosti zemalja i naroda, dok ih drugi prenebregavaju.

Šojgu je istakao da se sistem globalne bezbednosti radikalno menja, a da je bezuslovna dominacija SAD i njihovih saveznika ostala u prošlosti.

Ruski ministar je, takođe, istakao da je specijalna operacija razvejala mit o „superoružju“ koje Zapad isporučuje Ukrajini i koje je, navodno, sposobno da preokrene situaciju na frontu.

„Prvobitno se pričalo o isporukama protivtenkovskih kompleksa ‘džavelin’, nekakvim ‘unikatnim’ bespilotnim letelicama. U poslednje vreme ulogu superoružja zapadnjaci daju višecevnim raketnim bacačima ‘himars’ i dalekometnim haubicama. Ipak, i to naoružanje se melje u borbama“, rekao je Šojgu, ocenjujući da to naoružanje nije suštinski uticalo na tok situacije na frontu.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter