Izvor: Blic.rs
05.09.2023 u 13:46
1

ŠOK U FINSKOJ: Političar se fotografisao okružen golim muškarcima koji salutiraju nacističkim pozdravom (FOTO)

Novoizabrani lider najveće opozicione stranke u Finskoj pokušao je da se distancira od starih slika koje ga prikazuju na zabavi na kojoj sa golim muškarcima salutira nacističkim pozdravom.

Anti Lindtman i četvorica njegovih prijatelja pozirali za sliku pre više od 20 godina dok su bili u srednjoj školi. Na slici se čini da je Lindtman, koji sada ima 41 godinu, prikazan sa lažnim pištoljem, kako nosi balaklavu. On nije uputio nacistički pozdrav.

Slika je prvi put izazvala pometnju ovog leta, u isto vreme kada je ministar finansija zemlje Vilhelm Junila bio primoran da se povuče zbog pozivanja na nacističku terminologiju i broj 88, koji se koristi kao numerički kod za „Hajl Hitler“.

– Zbog nastavka vlade i ugleda Finske, vidim da je nemoguće da nastavim kao ministar na zadovoljavajući način – rekao je Junila.

Кontroverze oko slika Lindtmana oživljene su nakon što je nedavno izabran za lidera opozicione Socijaldemokratske partije (SDP).

Prethodna liderka, Sana Marin, bila je predsednica stranke premijerka pre nego što je u aprilu izgubila kandidaturu za reizbor od konzervativne Nacionalne koalicione partije, na čijem je čelu sadašnji premijer Peteri Orpo.

JEVREJIN A FINANSIRA NACISTE: Ko je JEVREJSKI OLIGARH koji PUNI UKRAJINSKA GROBLJA i DŽEPOVE ZELENSKOM?

SDP je takođe bio u centru kontroverzi kada je izabrao 33-godišnjeg Mikela Nakalajarvija za sekretara stranke, jer je on ranije kritikovan zbog okrutnosti prema životinjama.

Godine 2006, kada je bio tinejdžer, prebio Nakalajarvija je ubio mačku lopatom dok je bio u letnjikovcu sa prijateljima.

Lindtman je ovog leta odgovorio na pitanje o spornim slikama.

– Izgleda da su momci otišli malo predaleko sa svojim pozama… Nisam bio i nisam simpatizer nacista. Ni tada ni sada. Upravo suprotno: mislim da se neonacistima ni tada nisu svideli moji stavovi – rekao je on.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ŠOK U FINSKOJ: Političar se fotografisao okružen golim muškarcima koji salutiraju nacističkim pozdravom (FOTO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter