Izvor: Tanjug
09.01.2023 u 07:45
0

STOLTENBERG ZABRINUT: „Potcenjivanje Rusije može da dovede do velikih posledica“

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da Stokholm i Helsinki poštuju trilateralni memorandum koje su potpisali sa Ankarom i da je danas, u sve opasnijem svetu „još važnije da Švedska i Fisnka postanu članice NATO“.

On je pozvao na veću podršku Ukrajini i upozorio da potcenjivanje Rusije može da dovede do „velikih posledica po bezbednost u nordijskom regionu“, objavljeno je na sajtu NATO.

STOLTENBERG UPOZORAVA: „Zapad ne sme s Kinom da ponovi iste greške kao s Rusijom“

Stoltenberg je izrazio uverenje da će „uskoro moći da poželi toplu dobrodošlicu Švedskoj i Finskoj“ u Alijansi.

Na marginama bezbednosne konferencije koja se održava u švedskom Selenu, Stoltenberg se susreo sa švedskim premijerom Ulfom Kristersonom, švedskim ministrima spoljnih poslova i odbrane, kao i sa liderom opozicije Magdalenom Anderson.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Stoltenberg je podsetio da je dosad 28 od 30 zemalja NATO saveza ratifikovalo ulazak Švedske i Finske u NATO, i da to nisu učinile samo još Mađarska i Turska.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter