Izvor: BSC Happy
28.02.2023 u 11:50
0

MOSKVA UPOZORAVA: SAD provocira hemijskim oružjem u Ukrajini

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da će Sjedinjene Američke Države i njeni saveznici u Ukrajini izazvati provokaciju korišćenjem toksičnih hemikalija.

Kako navode iz ruskog ministarstva odbrane, toksične hemikalije će biti upotrebljene u Ukrajini kako bi se sukob zaoštrio, te na taj način odgovarajući na optužbe bivšeg američkog ambasadora u Rusiji Džona Salivana koji je izjavio da „ruske trupe planiraju da upotrebe hemijsko oružje u Ukrajini u zoni specijalnih vojnih operacija“.

Načelnik ruskih snaga za radijacijsku, hemijsku i biološku zaštitu Igor Kirilov je izjavio da je smatra da će SAD sa svojim saveznicima uz pomoć hemijskog oružja incenirati provokaciju u Ukrajini. „Ovu informaciju smatramo namerom SAD i njenih saučesnika da izvrše provokaciju u Ukrajini koristeći toksične hemikalije“, rekao je on.

IGOR KIRILOV OTKRIO PRAVO STANJE STVARI: „SAD prebacile biološku opremu iz Ukrajine u Poljsku i baltičke države!“

Međusobno optuživanje dve strane je evidentno, a upotreba hemijskog oružja u zoni sukoba otvara mogućnost za produbljivanje i proširivanje sukoba.



                        
                    
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter