Izvor: Oružje online
29.07.2023 u 11:56
0

UKRAJINCI NAPALI SEVERNOKOREJSKIM PROJEKTILIMA: Evo koliko su stare RAKETE – šta se valja iza brega?

Britanski list Fajnenšel tajms izvestio je o upotrebi projektila severnokorejske proizvodnje od strane ukrajinske vojske u sukobu sa Rusijom. Prema izvoru, ove rakete su proizvedene 1980-1990.

Kako su tačno rakete ušle u službu ukrajinske vojske, još nije precizirano, ali s obzirom na zalihe raketnog naoružanja u Demokratske Narodne Republike Koreje [DNRK], ovaj novi scenario ne predstavlja ozbiljnu pretnju po Ruse.

Podsetimo, DNRK je poznata po svojoj naprednoj raketnoj tehnologiji, uprkos ograničenjima koja je zemlji nametnula međunarodna zajednica predvođena SAD. Ipak, logično je pretpostaviti da se koristi raketno oružje sovjetskog tipa.

NAJMASOVNIJI I NAJRAZORNIJI UDAR RUSIJE DO SADA: 12 BOMBARDERA, 10 MIG-ova, 10 KINŽALA, 80 PROJEKTILA, KALIBAR i ONIKS- UKRAJINA u PAKLU MOLI ZA MILOST, POGOĐEN CENTAR NATO, STORM ŠEDOV rakete SPRŽENE (VIDEO)

Prema nekim izveštajima, oružje iz DNRK moglo je da stigne do Ukrajine preko ruskog saveznika Pjongjanga, ali nisu precizirane šeme snabdevanja, iako bi Peking, koji ima najbliže veze sa Pjongjangom, mogao biti najverovatniji posrednik, međutim, s obzirom na poziciju Kine u ovom sukobu, takva verzija takođe postavlja mnoga pitanja.

Prema navodima časopisa FT, novinari Getija i Radija Slobodna Evropa fotografisali su ukrajinske snage koje poseduju severnokorejsku municiju u južnom regionu Zaporožja krajem juna i ranije ovog meseca, ali nisu identifikovali da su iz Severne Koreje.

Ukrajinski vojnici su rekli da su rakete „zaplenili“ sa broda „prijateljske“ zemlja pre nego što su isporučene Ukrajini. Odbili su da daju više detalja, tvrdi časopis, te nakon ovog izveštaja u daljem tekstu prelazi na propagandu.

RUSI RAZBUCALI SLOVENAČKI TENK KAO KANTU: M-55S nije dorastao RUSKIM „ČUDOVIŠTIMA“ – LJUBLJANA u GUBITKU 42 MILIONA EVRA!

Malo je verovatno da će Severna Koreja direktno dostaviti Ukrajini municiju, pošto Pjongjang podržava Rusiju u punom obimu. Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu otputovao je ove nedelje u Pjongjang da proslavi 70. godišnjicu korejskog ratnog primirja i ojača saradnju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter