Izvor: Sputnjik
09.05.2023 u 09:32
0

PARADA POBEDE U MOSKVI: Obratio se Putin „Protiv naše otadžbine ponovo je pokrenut pravi rat“ ( FOTO/VIDEO)

Na Crvenom trgu u Moskvi se država vojna parada u čast 78. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu 1941-1945.

U Rusiji se svakog 9. maja obeležava Dan pobede. Na taj dan 1945. godine u 00.43 po moskovskom vremenu potpisan je Akt o bezuslovnoj kapitulaciji Nemačke, kojim je okončan Drugi svetski rat.

Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Ruski predsednik Vladimir Putin će se obratiti naciji i celom svetu.

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je stanovnicima Rusije Dan pobede, rekavši da se civilizacija danas ponovo nalazi na prekretnici.

-Danas se civilizacija ponovo nalazi na prekretnici. Protiv naše otadžbine ponovo je pokrenut pravi rat, ali mi smo pružili otpor međunarodnom terorizmu pa ćemo zaštititi i građane Donbasa, osiguraćemo svoju bezbednost- rekao je ruski lider.

Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Rusija želi mirnu i stabilnu budućnost, a svaka ideologija nadmoći po svojoj prirodi je odvratna i zločinačka i nedopustiva.

Zapad provocira sukobe i prevrate, uništavajući tradicionalne vrednosti kako bi dalje diktirao svoja pravila – u suštini sistem pljačke i nasilja, istakao je ruski lider.

On je dodao da je Kijev postao talac državnog udara i moneta za potkusurivanje u rukama Zapada.

Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Putin je kazao da su bitke koje odlučuju o sudbini zemlje uvek bile svetinja, što je slučaj i danas.

-Verni smo zavetima predaka,ponosimo se učesnicima SVO, svima koji se bore na prvoj liniji fronta. Danas nema važnijeg posla od vaše borbe, od vas zavisi budućnost naše državnosti i našeg naroda- rekao je Putin.

Tanjug/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

-Uveren sam da je iskustvo solidarnosti i partnerstva u godinama borbe sa opštom pretnjom oslonac upravo danas kad se svet kreće ka multipolarnosti- poručio je ruski predsednik.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter