Izvor: BSC happy portal/oruzjeonline
12.07.2023 u 21:15
1

ODMAH SU PROVALJENI: Varšava tajno prebacila helikoptere Mi-24 Ukrajini

Poljska je nedavno predala Ukrajini oko 10 sovjetskih helikoptera Mi-24.

NA RUSIJU ILI ZA ODBRANU? NEMAČKA nabavlja 60 HELIKOPTERA „ČINUK“izveštava da je Ukrajina od Poljske tajno dobila desetak sovjetskih aviona Mi-24.

Prema pisanju publikacije, transfer helikoptera iz Poljske nije javno objavljen, pošto je Varšava to radije čuvala u tajnosti.

Pored činjenice da su se informacije “pojavile” u ovoj štampi, rešenje koje je usvojila Poljska postalo je sve češća praksa. Usled sve većeg pritiska javnosti i prosečnog zapadnog građanstva koje najviše trpi sponzorisanje Ukrajine, tu su i brojni snimci uništenih skladišta zapadnih sistema naoružanja.

Na kraju krajeva, generalima Ruske Federacije, koji mogu da reaguju precizno prema količinama vojne tehnike koja se šalje u Ukrajinu, može biti od koristi podatak o tačnom broju vojne tehnike koja je poslata u Ukrajinu.

Usled sve češćih snimaka uništavanja zapadne opreme, čak su se i SAD u nekim slučajevima opredelile za slično rešenje i nisu objavile tačan broj dronova poslatih Ukrajini.

Poslednji primer za to je kasetna municija, a američki zvaničnici izbegavaju da otkriju bilo kakve podatke o količini municije ove vrste isporučene Ukrajincima.

Helikopteri za Ukrajinu

Istovremeno, kako se navodi u američkom izdanju, ukrajinska vazdušna flota ostaje mala u poređenju sa ruskom. Ukrajinske letelice takođe imaju manje napredne sisteme za navođenje i zaštitu od onih u Ruskoj Federaciji.

Ukrajina koristi vazduhoplovstvo u ograničenoj meri kako ne bi izgubila letelice, naglašava se u materijalu.

Ranije je saopšteno da će Češka u Ukrajinu prebaciti dodatne jurišne helikoptere. Prošle godine je zemlja već predala neke borbene helikoptere Ukrajini.

U zamenu onih koji su isporučeni Ukrajini, Češka je pogodila isporuku helikoptera iz SAD.

Pred Češke, Severna Makedonija je Ukrajini prebacila 12 helikoptera Mi-24. Prebacivanje borbenih helikoptera održalo se 29. marta.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ODMAH SU PROVALJENI: Varšava tajno prebacila helikoptere Mi-24 Ukrajini”

  1. Zakljucak bi bio da se sustinski svi boje da udju u rat sa Rusijom ,pa cak oni najveci a najveci su sto rade sve na kvarno , oni bi ali ako moze opet na kvarno i nezakonito a posto su konacno provaljeni na koji nacin su do sada vodili i vode svoje nazovi ratove , to bih nazvala drugacijim imenom, sada ne smeju .
    Vazno je da Rsija jasno kaze koje su im Crvene linije u sirenju NATO OTANA , jasno i glasno da se ne tumaci ni ovako ni onako kao sto NATO tumaci svoje Clanove .
    Oni stvarno kao da su neka sekta , pita se onaj Ukrajinac sta treba da uradimo da udjemo u NATO OTAN , pa kako ne znas , da sredis Ruse zauvek i eto ti clanstva , na sta to lici nego na sektu , na sta lici zelja NATO OTANA……… ?.

    5
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter