Izvor: HAPPY BSC
20.12.2022 u 12:11
0

VAŠINGTON U VELIKOM STRAHU: Rusi kupili dron „RK Puma“, na redu sistem Patriot

SAD ozbiljno razmišljaju da predaju u ruke Ukrajincima raketni sistem Patriot, posle prodaje američkog drona „RK-20 Puma“, saznaje Happy BSC portal. Gotovo svi svetski mediji su objavili da su ruske oružane snage presrele bespilotnu letelicu američke proizvodnje i sada je analiziraju. Prava istina je da su Rusi tu letelicu zapravo kupili od oružanih snaga Ukrajine, na crno, i da se zbog te činjenice Vašington pribojava da preda Kijevu raketni sisteme Patriot kako ne bi završio u ruskim rukama.

Zapad pruža Ukrajini kolosalnu vojnu podršku, ali je izuzetno skrupulozan u vezi sa transferom skupih savremenih modela vojne opreme. Oprez je povezan ne samo sa opasnošću od eskalacije, već i sa činjenicom da se ruska vojska može dočepati uzoraka naprednog naoružanja.Tako su u Oružane snage Rusije nabavile britansku raketu „Brimstone“, koju je samo pre mesec dana novi britanski premijer Riši Sunak doneo Kijevu prilikom njegove prve zvanične posete Ukrajini. 

Poznato je da su SAD prenele samo 16 dronova „RK-20 Puma“ u ​​Ukrajinu, pošto su ove bespilotne letelice ne samo skupe, već imaju i jedinstvene tehničke karakteristike. Kako je napomenuo ruski vojni komandant Lisicin, dron će biti prebačen na proučavanje u jedan od specijalizovanih ruskih instituta. Analitičari kažu, da će ovo ruskim trupama dati prednost, pri susretu sa takvim bespilotnim letelicama u budućnosti, jer će biti poznate prednosti i slabosti „RK-20 Puma“. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter