Izvor: Tanjug
05.01.2024 u 15:14
1

ZASTRAŠUJUĆE VESTI IZ ENGLESKE: Kovid ostavio VELIKE POSLEDICE na bebe rođene u vreme pandemije

Bebe rođene u Engleskoj tokom Kovid krize su sporije u razvoju ključnih jezičkih, kognitivnih i društvenih veština, a kreator politike obrazovanja Dejvid Bel upozorava da je potrebna brza intervencija kako bi ta deca napredovala očekivanom brzinom.

Više od 80.000 dece rođene 2020. ili 2021. godine nije dostiglo jednu ili više ključnih mera napretka za svoju starosnu grupu prošle godine, prema zvaničnim podacima koje je istakao obrazovni tim laburista.

To uključuje 60.000 male dece koja nisu razvila komunikacijske sposobnosti očekivane za dati uzrast, prenosi Gardijan. „Nije ni čudo što su direktori govorili o deci koja dolaze u školu koja još uvek nose pelene, čije su komunikacione sposobnosti ograničene ili još uvek ne mogu da koriste nož i viljušku. Prevencija je bolja od lečenja, zbog čega moramo da intervenišemo rano kako bismo sprečili da se razviju praznine u obrazovanju pre nego što mogu da narastu. Ovo će zahtevati jasan plan vlade.

Ipak, njegova podrška je do sada izostala“, rekao je Bel. Bivši šef Kancelarije za obrazovne standarde je istakao da stvaranje novog sistema za brigu o deci neće biti lako usled ekonomskih razlika u zemlji, ali da „ne mogu da priušte neuspeh“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ZASTRAŠUJUĆE VESTI IZ ENGLESKE: Kovid ostavio VELIKE POSLEDICE na bebe rođene u vreme pandemije”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter