Izvor: Tanjug
20.05.2023 u 15:58
1

„ŽELE DA PORAZE RUSIJU“: Lavrov o odlukama na samitu G7

Odluke donete na samitu G7 u japanskom gradu Hirošimi imaju za cilj dvostruko obuzdavanje Rusije i Kine, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

– Zadatak je postavljen glasno i otvoreno: poraziti Rusiju na bojnom polju, ali ne stati na tome, već je eliminisati kao geopolitičkog konkurenta. Zapravo, svaka druga zemlja koja pretenduje na neku vrstu nezavisnog mesta u svetskom poravnanju će, takođe, potisnuti konkurenta, rekao je Lavrov.

LAVROV PORUČIO: Rusija spremna da razmotri predloge o rešavanju ukrajinske krize

On je istakao da tokom govora na sastanku Skupštine Saveta za spoljnu i odbrambenu politiku, da odluke o kojima se sada razgovara i koje se usvajaju u Hirošimi, na samitu G-7, imaju za cilj odvraćanje Rusije i Kine.
Lavrov je kazao da Moskva ne pokazuje neprijateljstvo na sopstvenu inicijativu, ali da je u sadašnjim uslovima prinuđena da odgovori na objavljen rat.

– Imamo mnogo saveznika, imamo mnogo istomišljenika. I ovde morate dobro da shvatite da mi ne promovišemo neprijateljstvo prema bilo kome, naglasio je Lavrov.

Prema njegovim rečima, Rusija je prinuđena da odlučno, principijelno i dosledno odgovori na rat koji joj je objavljen.

– Neprijateljstvo proizilazi sa one strane barikada, barikada koje razdvajaju one koji žele da žive koristeći svoj um u interesu svojih naroda od oni koji žele da žive na račun drugih, istakao je Lavrov.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„ŽELE DA PORAZE RUSIJU“: Lavrov o odlukama na samitu G7”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter