Izvor: BSC HAPPY
25.01.2023 u 17:50
0

Zelenski se zahvalio Šolcu i nemačkim prijateljima: „Odluka o isporuci „Leoparda“ važna i pravovremena!“

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski poručio je putem svog Twitter naloga da je iskreno zahvalan nemačkim prijateljima i kancelaru Olafu Šolcu zbog, kako je naveo, važne i pravovremene odluke Berlina da Kijevu isporuči tenkove "Leopard 2".

„Glavni borbeni tenkovi Nemačke, osim toga što će povećati našu odbrambenu sposobnost, daju i zeleno svetlo partnerima da pošalju slično naoružanje. Upravo sam o ovome razgovarao telefonom sa Olafom Šolcom“, poručio je Zelenski.

Nemačka je odobrila slanje tenkova tipa „Leopard 2“ Ukrajini, a kancelar Olaf Šolc izjavio je da će Nemačka uvek biti na čelu podrške Ukrajini u ratu protiv Rusije, ali će se truditi da osigura da sukob ne eskalira toliko da se u njega uključi NATO.

NEMCI OČAJNI: „Do 2025. ostaćemo bez ORUŽJA“

Ukrajini će u prvom paketu biti dopremljeno 14 „Leoparda“ iz nemačkih vojnih rezervi, a Nemačka će takođe obezbediti logistiku i municiju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter