Izvor: BSC Happy
24.02.2023 u 16:33
0

ŽOZEP BORELJ UVERAVA: Evropska unija ne želi da uništi Rusiju!

Borelj je dodao da nemaju sve zemlje Evropske unije identičan stav prema sukobu.

Evropska unija ne želi da uništi Rusiju, rekao je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku Žozep Borelj u intervjuu za španski list „Periodico“.

– Ne podržavamo Ukrajinu da napravi političke promene u Rusiji i, iskreno govoreći, ne želimo kolaps Rusije – rekao je on i dodao da nemaju sve zemlje Evropske unije identičan stav prema sukobu.

On je napomenuo da je jedna zemlja veoma skeptična prema posledicama sankcija i smatra da one ne funkcionišu i da nije trebalo da budu uvedene jer je to bio metak u nogu.

Zakazan vanredni sastanak ministara odbrane EU za 7. i 8. mart, Borelj poučio: „Zelenski i Ukrajinci dobijaju mnogo aplauza i nedovoljno oružja!“

Međutim, prema njegovim rečima, ova zemlja je glasala za sve sankcije.

– Skeptična je, ne veruje u njih, ali ne narušava jedinstvo – primetio je Žozep Borelj.

On nije isključio da je pristup EU situaciji u Ukrajini bio previše postepen i priznao je da bi bilo bolje da su se tenkovi u Ukrajinu poslali mnogo ranije nego da se o tome razgovara tri meseca.

On je rekao da EU ima dovoljno municije, ali je pozvao na proširenje njihove proizvodnje. Takođe je pozvao članice EU da pošalju svu municiju koju imaju dok povećavaju proizvodnju.

BONUS VIDEO

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter