Izvor: BSC HAPPY
08.01.2024 u 21:29
2

„ĆIRILICA“ NA HAPPY TV: Ogroman pritisak se spušta na srpski narod!

"Ćirilica" je tok-šou emisija zabavno-političkog karaktera, koja se emituje na Happy TV, svakog ponedeljka od 21 čas.

Tema večerašnje emisije „Ćirilica“, autora i voditelja Milomira Marića je „Nema granice za srpsku civilizaciju“. O njoj su govorili Ljubiša Ristić, Bojan Dimitrijević, prof. dr Slobodan Vladušić, Petar Đurđev i Miško Stojanović.
Predsednik Vučić najavio je da će uskoro izaći čitrav elaborat o mešanju jedne zemlje u izbore u Srbiji, očigledno misleći na Nemačku iz koje su stigla osporavanja izbornih rezultata. Međutim, odjednom iz glavnih Nemačkih medija stiže teza da u Srbiji ne treba smeniti vlast već opoziciju.
STOJANOVIĆ: Nemačka militarizuje svoju politiku
– Treba računati da Nemačka sada militarizuje svoju politiku, a sa tim i njen ton biva nešto oštriji i reskiji nego što je ranije bio. Nemačka politika je nekada delovala iz takozvanog drugog plana, da ne bude previše upadljiva i da ne bude u prvom medijskom frontu. Ta vrsta uzdržanosti bila je objašnjavana njihovom tragičnom istorijom, odnosno tragedijom koju je nacistička Nemalka drugima donela. Ona sada međutim izlazi na scenu kao hegemonijalna sila koja na Evropskom prostoru pretenduje da ima određenu moć. Kada govorimo o militarizaciji spoljne politike treba podsetiti da se sada prvi put izdvaja jedan fond od 100 milijardi za opremu Budensvera naravno pod izgovorom rata u Ukrajini, povećava se broj vojnika. Prvi put Nemci insistiraju na nekoj vrsti evropske armije. Nemam informaciju koliko je službena Nemačka učestvovala u ovoj kampanji oko izbora u Srbiji, ali mediji na nemačkom govornom području, računajući tu i Austriju i Švajcarsku svakako jesu. S tim što je interesantno, već desetak dana pre izbora je govoreno u Nemačkim medijima da će izbori biti pokradeni. Sada su neki mediji promenili retoriku ne svi  – objašnjava Miško Stojanović, dugogodišnji dopisnik iz Nemačke.
Kako je došlo do ovakvog sveta u kom danas živimo. Umesto pobede slobode imamo nešto sasvim drugačije, ne ono što je obećano, analizom današnjeg svojim delima bavio se prof. dr Slobodan Vladušić.
VLADUŠIĆ: Živimo u doba velike krize
– Mi danas živimo u doba jedne velike krize. To je vreme kada postaje moguće nešto što je doskora bilo nemoguće i nezamislivo. Štrajkovi u Francuskoj i protesti to je nešto na šta smo navikli i šta očekujemo. Međutim, da se to desi u Nemačkoj koja se uvek dičila svojom stabilnošću to baš ne izgleda najnormalnije i što se očekuje. Ako je to moguće, kao što vidimo da jeste onda znači da su promene koje se događaju u Nemačkoj toliko duboke i da prevazilaze politička talasanja, već da se tu dešava nešto veliko i strašno i da ne znamo na šta će to na kraju da izađe. U humanizmu centralna vrednost je čovek, a u današnjem megalopolisu stvara se takva atmosfera da čovek nije više centralna vrednost već zločinac koag se treba otresti da bi planeta nastavila da živi. Zato je došlo do uspona zelenih stranaka koje stvaraju atmosferu u kojoj preti ekološka katastrofa, a koja je po mom mišljenju iluzija. Oni na taj način žele da uvedu globalno vanredno stanje i promene načina života ljudi – kaže prof. dr Slobodan Vladušić.
RISTIĆ: Vodi se borba ko će biti regionalni hegemon
 
– Mi uzaludno pričamo o tome. To nisu nikakve nove stranke to su preuzeti pokreti. To još datira od 60tih godina, kad se pojave neki novi pokjreti i neke ideološke novosti, nekakve ideje opasne po poredak koji u svetu vlada. Oni koji imaju sredstva oni preuzimaju njih i usmeravaju u smeru koji njima treba i koji im odgovora. Mi raspravljamo o modernom svetu, megalopolisu i kako Nemci pokuašavaju da se izvuku iz svoje istorijske situacije, a u stvari posmatramo borbu oko toga ko će biti regionalni hegemon. Borba ko će biti regionalni hegemon na jugu Evrope traje vekovima, a kada se u tu borbu uključila i Amerika imali smo svetski rat – navodi Ljubiša Ristić.
DIMITRIJEVIĆ: Glavno je pitanje ko će da kontroliše Srbiju i Nemačku
Često ono što se dešava politički je suprotno ekonomskim interesima.
–  Temeljna priča je geopolitička i ako čitamo Duginovu konspirologiju, možemo shvatiti da je pravi sukob onaj koji proističe iz sukoba Evroazijskog reda, čiji je nosilac Rusija i Atlantističkog reda, čiji je nosilac Amerika. U toj priči i Nemačka i Srbija su na liniji vatre. Tako je već 200 godina. Sva priča oko Nemačke jeste priča kom će se carstvu Nemačka privoleti i to je uzrok i Prvog i Drugog svetskog rata. Ona je gurnuta da se bori protiv Rusije, odnosno SSSR-a u prethodnim svetskim ratovima. Očigledno je Duboka država mnogo više kontrolisala taj proces i gurnula Nemačku u rat sa Evroazijskim redom. Sad se u tom nekom smislu istorija ponavlja. Pitanje je ponovo ko će da kontroliše Srbiju i ko će da kontroliše Nemačku. Saradnja sa Rusijom je jedino što je zaista u interesu Nemačke, a ne ovo što se danas događa i slanje onih vojnika u letoniju. To je pokušaj Amerike da ponovo gurne Nemačku u sukob sa Rusijom.
ĐURĐEV:
– Ako se vratimo samo dva veka unazad i pogledamo taj veliki kulturni prostor koji su Srbi naseljavali, a on se kretao od Odese pa do Trsta… videćemo da su Srbi ostavili nezaboravne i velike tragove svog postojanja i u kulturi i u ekonomiji. Danas sa setom i tugom možemo da gledamo šta smo nekad mogli i gde smo nekad bili. Ako se samo setimo da je prva opština formirana u Temišfaru bila srpska, ako bi pričali o srpskim gimnazijama u Solunu, o uspesima naših trgovaca u Odesi to su zaista ogromne stvari. Zatim koliko je Beč važan bio u našoj istoriji, pa onda da je Sarajevo bio drugi po veličini srpski grad… To su sve opominjuće stvari iz naše istorije, o kojima danas na žalost malo znamo – kaže Petar Đurđev.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “„ĆIRILICA“ NA HAPPY TV: Ogroman pritisak se spušta na srpski narod!”

  1. LJUBISA RISTIC UVREDIO SRBE
    NA DRUGI DAN BOZICA ! ON NEVERUJE
    U BOGA ! MARICU STO SI NAM DOVEO
    DJAVOLA U CIRILICU ! DA NIJE BOZIC
    ZNAO BI STA DA MU KAZEM ! DJAVOLA
    NIKADA VISE NA HEPI CIRILICA !

    1
    0
    Odgovori
  2. Mnogo zavisi od toga da li će Nemcima ponovo uvaliti a oni ponovo prihvatiti „Hitlera“, ako se desi tako nešto neka znaju da se istorija , kako kaže narod , ponavlja . Činjenica da bi hteli da se reše Američke Baze , jednim delom su i KiM napravili takvu kakva je ne bi li Bazu premestili tu , ali neće Amerikanci tek tako da napuste Nemačku , ili makar dotle dok joj ne smeste ponovo „Hitlera“a onda zbogom pameti .
    Zato ovi koji su sada na ulicama Nemačke da obrate pažnju , gde god prepoznaju i najmanji signal Hitlerovštine ili nečeg sličnog neka odmah javno pričaju o tome i odbace slične (pokrete, stranke, …) , valjda, dragi Nemci , prvo sebi želite nešto dobro .

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter