Izvor: BSC happy portal
06.02.2023 u 22:52
0

DEJAN MILETIĆ U EMISIJI „ĆIRILICA“: „Krucijalna stvar je odbrana Kosova i Metohije i spremnost predsednika Vučića da u tom smislu žrtvuje i svoju poziciju!“

Direktor Centra za proučavanje globalizacije na veoma slikovit način je dočarao sve situacije koje nas okupiraju.

Večerašnja kultna emisija „Ćirilica“ na Hepi televiziji -autora Milomira Marića pobrala je simpatije građana širom naše zemlje kako zbog krucijalnih tematika koje okupiraju čitavu javnost, tako i zbog fantastičnih stručnjaka koji su na svrhishodan način analizirali grobalnu političku situaciju.

POČELA JE „ĆIRILICA“! Novinar Milomir Marić razgovara sa našim fenomenalnim gostima! NE PROPUSTITE!

Pored Srđana Graovaca iz Centra za društvenu stabilnost, analitičara Branka Raduna, govorili su predsednik Instituta za nacionalnu strategiju Dragoslav Bokan i prof. dr Dejan Miletić – direktor Centra za proučavanje globalizacije i  koji se dotakao tematika u vezi sa najavljenim vanrednim parlamentarim izborima u septembru, političkoj slici koju šalje naša zemlja, ali i onome čemu treba da težimo.

  • Ovo je pravi primer da se radi o čoveku koji ne misli na svoju poziciju, nego na poziciji Srbije, to je i ovim najavama pokazao. Uvek iskoristi priliku da pokaže kako da ojačamo institucije, državu, pored spremnosti da izađe na izbore u interesu države, da se formira nova struktura koja će biti spremna da brani državu i istovremeno se bori protiv korupcije, uvek se tome obradujem. Nije dovoljno samo pričati nešto želeti već mora da pročiste sistemski stvari, to je zakržljalo 30 godina. Institucije su slabile, crni fondovi, sankcije, divergiralo se. Politikom se bavili zbog svog interesa. Izgubio se osećaj za društvo, od kapitalizma smo uzeli to da radimo samo za sebe. Predsednik Vučić stalno pokušava da isfiltrira ljude koji ne posmatraju državu kao kantu meda iz koje treba izvuči. Pored svih tih napora koje je ulagao, prepoznaje ljude koje na koje može da se osloni. Neće biti zaštićenih, korupcija na državnoj nivou kao nije strašna, ali pljačka se svaki građanin, to su najvažnije stvari. Krucijalna stvar je odbrana Kosova i Metohije i spremnost predsednika Vučića da u tom smislu i svoju poziciju žrtvuje. S druge strane ostaćemo država trećeg sveta ukoliko sistem ne pročistimo od korupcije. Obnova sistema je proces – rekao je Miletić i nastavio u istom maniru:

 

  • Suština je da Srbija neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije. Sve ima svoje vreme, mi imamo tu svet o Kosovu kao delu Srbije, uvek ćemo se boriti. Lako je pričati o svemu tome. Nije u pitanju samo kupovina vremena, tu vidim više dimenzija, čekamo da vidimo da li će poštovati dogovore. Mi nismo naivni i znamo da niko neće ništa da nam pokloni. Amerikanci treba sada da pokažu kredibilitet, ovo je šansa za američko-srpske odnose, da se ispoštuje nacionalni interes Srbije, uvek ima mesta za kompromise. Mi smo devedesetih godina bili pokusni kunići, to je druga priča. Ovaj trenutak je zanimljiviji jer mi treba da održimo korak razvoja naše zemlje, inače ništa dobro ne može da nam donese. Moramo da održimo trezvenost i odgovornost. Stalno čekam da prođu te generacije devedesetih sa političkih vrhova Amerike, Velike Britanije, Nemačke, jer oni su gradili karijeru na antisprskoj politici, stalno su razmatrali koncepcije kako da se iskontroliše srpski narod – istakao je između ostalog direktor Centra za proučavanje globalizacije na Hepi televiziji.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter