Izvor:
06.11.2018 u 12:21
0

DRAGAN MARKOVIĆ U JUTARNJEM PROGRAMU „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Nije mi trebalo obezbeđenje u Zagrebu, moja biografija je čista, neki političari svađaju narod, ja nisam za to! (VIDEO)

U jutarnjem programu Happy televizije „Dobro jutro Srbijo“ gost je bio Dragan Marković Palma predsednik Skupštine grada Jagodina.

Bili ste u Zagrebu i izazvali ste velike reakcije medija u Hrvatskoj. Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je bio na udaru mnogih pa i od veterana. Gradonačelniku Zagreba ste napisali pismo i hteli ste da otkažeta posetu zbog velike prašine koja se podigla, ali vas je Bandić odgoorio od te namere. Rakao da je razlika između vizionara i političara velika, vizionari gledaju napred.

Nisam očekivao takvu reakciju medija imajući u vidu da su Srbija i Hrvatska komšije, da treba da sarađujemo i da ne trebamo da gledamo šta je bilo proteklih godina i da se bavimo istorijom ko je šta uradio. Nekome u Hrvatskoj je ipak stalo da podgreva ono što je bilo i da eksploatišu tu temu – rekao je Dragan Marković Palma i dodao da se gradonačelnik Bandić i našalio na temu medija koji su bili u velikoj meri zainteresovani za posetu predsednika Skupštine grada Jagodine Zagrebu.

Tokom razgovora Milan Bandić, koji je 6 puta bio biran za gradonačelnika Zagreba, je rakao da kada on otvara neku ulicu, kamere ne dolaze u velikom broju, ali kada se pojavi Dragan Marković onda ih je prisutno na desetine izveštača raznih televizija. Pokušavali su raznim provokacijama na razne teme, da izazovu reakciju, ali ste nastavljali svoju priču i pozvali ih da posete Srbiju i vide njene lepote.

Bandić je otvarao neku cestu oko 5 km, došle su dve kamere, a sada na desetine. Rekao je da će uvek kada bude nešto otvarao da me pozove da bi imao prisutne kamere da snime događaj. mi smo konstatovali da smo mi državnici, ne političari. državnici imaju viziju – istakao je Marković i dodao.

Jedan od novinara me je pitao gde mi je obezbeđenje, ne treba mi, ja sam čovek koji ima čistu biografiju, otišao sam prijateljski u Zagreb. Predložio sam da spajamo ljude i da ljudi pričaju, razgovaraju, a ne da se razdvajamo. Neki političari često svađaju narod, ja nisam za to. Neka komisije rade svoj posao i neka prave izveštaje o tome šta je bilo, a mi ćemo da pravimo mostove prijateljstva i saradnje i da iskoristimo dobre odnose, da sarađujemo.

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin uručio je gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću odliovanje „Red prijateljstva“ za zasluge na polju ječanja prijateljstva i saradnje među narodma. Rekao je da su Srbi i Hrvati isti narod samo što Srbi imaju bolju rakiju i oduševljen je Bajinom baštom i splavarenjem na rekama.

Kada sam došao u Hrvatsku rekli su „evo došao je naš Palma“. Par puta sam obratio pažnju na to i ta rečenica mi je prijala i motivisala da radimo na budićnosti našeg naroda. Zašto da deci govorimo istoriju i stvaramo mržnju. Istorija ne može da se izbriše. Moramo da pravimo mostove između naroda, da nas spajaju, a na da se razdvajamo. Ne treba da budemo kao Albanci i da decu od malih nogu učimo mržnji i onome što govori Haradinaj da mu je žao što nije više ubijao Srbe. To nije put kojim treba da idemo – istakao je Dragan Marković Palma

Bes u Prištin je i govore da Srbija vodi destruktivnu politiku tako što lobiraju da se povuče priznanje Kosova od strane nekih država koje su ga priznale. To je borba za Srbiju. Ne može samo predsednik Srbije i ministar spoljnih poslova, nego svi poslanici i političari u Srbiji moraju da daju neki doprinos pomirenju u regionu i popravljanju međunarodnog položaja u regionu, to dužnost svih . Gde politika stane ispred nekih vrata, Palma prođe kroz njih.

U Jagodinu je došlo preko 100 ambasadora u poslednjih 10 godina i najvažnije je neposredno druženje. Kada je opuštena atmosfera, tada govorimo o onome šta je ko uradio, tada se i opušteno razgovara. Tu nema protokola za neformalno druženje i sportsku menifestaciju, 90% njih nikada nije gledao kik-boks meč, a u Jagodini jesu. Ministra Dačića najviše prate od svih ministara u Evropi. Gde on ide, ide za njim i pismo u kom piše da ga ne slušaju kada priča o Kosovu. Situacija se menja za zemlje koje su glasale za nezavisno Kosovo. Preko 10 zemalja će do kraja godine povući priznanje Kosova – rekao je Dragan Marković Palma.

Gostovanje Dragana Markovića Palme u jutarnjem programu Happy televizije "Dobro jutro Srbijo" možete pogledati u videu ispod.

Izvor: Happytv.rs
Foto: Happytv.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter