Izvor: BSC happy portal
22.05.2023 u 22:27
0

PETAR ĐURĐEV U „ĆIRILICI“: „Ranije su deca odrastala u nekom drugom sistemu gde se znalo za – empatiju“

„Ćirilica“ je tok-šou emisija zabavno-političkog karaktera, koja se emituje na Happy TV, svakog ponedeljka od 21 čas. Emisiju vodi proslavljeni novinar Milomir Marić, a obrađuje mahom političke teme o kojima razgovaraju stručnjaci iz zemlje i region

U emisiji „ĆIRILICA“ na kanalu TV HAPPY (21.00) razgovaramo sa vrsnim stručnjacima, ovog ponedeljka to su: Petar Đurđev, Nikola Vrzić, Srđan Barac, Dragoslav Bokan, koji će govoriti i izneti svoje mišljenje i stav na temu „Ko ismeva srpsku tragediju“.

SLOBODAN STOJIČEVIĆ U EMISIJI „ĆIRILICA“: „Država treba da obezbedi digitalnu suverenost, Smartfon je moderna cucla“

Petar Đurđev – istoričar dočarao je gledaocima šta je ono krucijalno što treba da promenimo kako bismo živeli u bezbednijem i uređenijem sistemu, bez straha od društvene i moralne propasti.

  •  U društvu je ključno biti uspešan, moćan, jak, bogat, a ovo ostalo se zaboravlja, tako i roditelji kada danas dođu u školu, traže od svoje dece da budu uspešna i da budu srećna, a mi pamtimo vremena kad su deca bila obrazovana i vaspitana. To su bitni elementni i razlike. Sećamo se jednog sistema koji je drugačije gledao ulogu pojedinca u čitavoj zajednici, zato je naš vapaj i najveći jer imamo neke instrumente iz prošlosti. Možda nisu bili savršeni, ali su bolji od onoga što danas živimo. Zato je veoma važno da se povrati autoritet nastavnika, profesora, kao ključnih osoba sa kojima deca provode više vremena nego sa roditeljima u toku radne sedmice. Moramo shvatiti da se svet dramatično menja, ne da smo ušli u sferu posthumanizma, nego transhumanizma. U ovom momentu je najvažnije da odbranimo društvo o budućih ovakvih napada, i sačuvamo ono što je svet, a to je život. Ranije su deca odrastala u nekom drugom sistemu gde se znalo za empatiju. Ukoliko nam društvene mreže vaspitaju decu, neko mora da reguliše kontekst koji se tamo, neko mora da kontroliše taj sadržaj, jer ćemo dobiti rezultat poražavajućih ocena, znanja, veština i umeća koja će ta deca imati. Gledanje Tik Toka smanjuje koncentraciju deci, zavladala je epidemija. Duže od pet minuta ne mogu da budu fokusirani. Dolazimo do toga da obrazovan čovek više nije potreban. – istakao je između ostalog Đurđev tokom medijskog istupanja.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter