Izvor:
06.02.2019 u 11:42
0

ISTAKNUTI GRAĐANIN BAČA U EMISIJI „PRELO U NAŠEM SOKAKU“: „Moja baka je govorila četiri jeziika sa samo 4 razreda osnovne škole“! (VIDEO)

U emisiji "Prelo u našem sokaku" sa poznatim voditeljskim parom Bojanom Ristivojević i Urošem Davidovićem, i nezaboravan kutak Nade Blam, koji su zaduženi za naše gledaoce i njihovo raspoloženje. Ekipa Prela ugostila je istaknutog građanina Bača Roberta Čobana – predsednik Color Press Group.

Kakav je Bač pre i sada?

– Pre nekoliko dana, sahranili smo Draška Ređepa koji je npisao da se vidi da sam odrastao e senkama bačke tvrđave. Na moje razmišljanje, kako funkcionišem, kako se ophodim prema ljudima, to što proizilazi iz mog ponašanja je delo Bača. Nažalost, ne dolazim sada često u Bač, rukovodstvo opštine me uvek pozove u septembru, dolazim kada su Dani Bača. Pre nešto više od godinu dana imali smo u saradnji sa predsednikom Skupštine Opštine Bač gospodinom Novakovićem – promociju naše knjige "Izubljeni u ravnici" koja se sastoji od 20 priča različitih nacionalnih zajednica Vojvodine. Sa mnom u razredu su bili Srbi, Hrvati, Bošnjanci, deca iz Vajske. Kad odrastete u jednoj multikulturnoj sredini, takvi ste. Moja baka je govorila četiri jeziika sa samo 4 razreda osnovne škole. Nas su sve te stvari pre ulaska u samo Evrupsku uniju stavile kao deo EU.

– Deda je bio krojač, tridesetih godina prošlog veka, naši stanovnici slati su u Zagreb da uče zanat, i deda se tako vratio odatle, i bavio se krojačkim poslom 70 godina. On je bio jedan od najsrećnijih ljudi, imao vinograd, zanat i porodicu a nije nikada nije gledao materijalno, nije otišao na more niti je imao svoje veliko bogatstvo, a bio je srećan.

Kakav je vaš list, šta pratite i zastupate?

– Mi smo manje u političkoj sferi već smo u drugim rubrikama. Iz Selenče sam video mladu, pa želim da podelim sa vama jednu anegdotu. Kada su me u školi pitali "koji je najveći praznik?" misleći na 25.maj – Dan mladosti, ja sam svojoj učiteljici rekao da je to Kirbaj u SelenčI. Nego da se vratimo na magazin. Pored 105 magazina koje izdajemo u celom regionu, bavimo se festivalima, sledeći je Festival ljubavi u naredne tri nedelje. Sutra, imamo skup u Vojvodini, održaće se konferencija koja predstavlja Vojvodinu kroz šest panela, šta čeka vojvođane na polju kulture, sporta i aktuelnosti – rekao je Robert Čoban.

Pogledajte emisiju "Prelo u našem sokaku" u videu ispod:

p>

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter