Izvor: BSC Happy
07.09.2023 u 09:11
1

MINISTAR SINIŠA MALI U „DOBRO JUTRO, SRBIJO“: „Izborili smo se za veće plate i penzije, ispunićemo sva obećanja koja smo dali“

Gost jutarnjeg programa "Dobro jutro Srbijo" na Hepi televiziji bio je ministar finansija Siniša Mali.

Na samom početku jutarnjeg programa ministar Siniša Mali govorio je o pokušajima opozicije da sabotiraju i nedoličnim ponašanjima spreče rad Skupštine.

Ministar Mali je ovom prilikom rekao da su predstavnici opozicije bili protiv povećanja penzija, isti ti predstavnici bili su protiv toga da majke dobiju pomoć za svoju decu, istakavši da se veli broj roditelja prijavio za pomoć države, tako da je očigledno da je ta pomoć potrebna, a ipak postoje oni koji su to želeli da spreče, ali kako je ministar rekao, nisu i neće uspeti da ostvare svoje nedolične namere.

– Mi smo bili za to da se sednica održi jer su zakoni koji su bili na dnevnom redu važni za građane Srbije. Građani su u prethodna dva dana imali prilike da vide kako se ponašaju predstavnici opozcije. Oni jesu pokušali blokadu, ali je veoma važno da ta blokada nije uspela. Sa druge strane je ta slika rušenja parlamenta, njih kako lome, kako se ponašaju kabadahijski, siledžijski, pištanje, vriska, dreka… Neki građani su za njih i glasali, ako su glasali za njih da se tako ponašaju, to dovoljno o njima govori – rekao je ministar, pa dodao:

– Moja poruka majkama, upravo ti predstavnici opozicije bili su protiv toga da vi dobijete 10.000 pomoći do kraja ovog meseca kao što smo i obećali. Skoro smo na milion prijavljene dece, jutros smo na 970.000 prijavljene dece za primanje jednokratne pomoći od 10.000 dinara. Ogromna i važna stvar, znači da smo pogodili meru i ono što smo ponudili građanima. Ima oko milion i 190 hiljada dece, a sada smo skoro na milion. Prijava traje do 20. septembra. Očigledno taj novac ljudima treba. Hoću da kažem svim onima koji su zaposleni u prosveti, našim prosvetarima, medicinskim sestrama, negovateljicama u ustanovama socijalne zaštite, upravo su predstavnici opozicije bili protiv toga svojim ponašanjem, da vi već sada u septembru dobijete povećanje plata 5,5%,  kazao je ministar.

Uprkos pokušajima da se spreči sve ono dobro što se radi za Srbiju i njene građane, ministar ističe da su uspeli da se izbor za veće plate i penzije i niko neće uspeti da ih spreči u tome.

– Ako ne preraspodelite novac u trenutku kada imate višak, nema isplata, radi se po zakonu – rekao je ministari tom prilikom naveo koliko je bilo bitno i značajno da se usvoji rebalans budžeta.

– Mi želimo da pomognemo majkama i svima, to je za nas život i naravno da nismo želeli da se povučemo pred ovim siledžijama, ponašaju se kao huligani i rulja., rekao je on.

Ono što je važno i što je ministar Mali želeo da istakne jeste da prijava za pomoć ide po planu.

– Želim da se obratim svim majkama i da kažem da prijava za jednokratnu pomoć od 10.000 dinara ide po planu, na današanji dan mi imamo skoro milion prijava. Do 20. septembra traje prijava, negde oko 25. septembra ćemo usvajanjem rebalansa, stvorili su se sada uslovi, mi ćemo tada tu pomoć da isplatimo. Tako da sa te strane, još jedno obećanje koje smo dali, ispunićemo. Ideja je bila da ta pomoć bude u septembru kada je to najpotrebnije, i da pokažemo koliko nam je stalo i koliko brige pkazujemo za one kojima je ta pomoć i najpotrebnija. Tako da, Srbija ne staje, ponosno poručuje ministar Siniša Mali i dodaje:

– To je osnova politike, ja mislim da je najvažnije da se izborite za ono što je građanima bitno i potrebno. Srbija se promenila, ove godine imaćemo rekordne strane investicije. Srbija je postala atraktivna zemlja za ulaganje, sigurna i bezbedna, kada je ekonomija u pitanju, ništa nije slučajno, idemo polako, staloženo i mirno. Mi imamo nikada veće plate, penzije i nikad veću zaposlenost u Srbiji, očigledno smo nešto uradili dobro.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “MINISTAR SINIŠA MALI U „DOBRO JUTRO, SRBIJO“: „Izborili smo se za veće plate i penzije, ispunićemo sva obećanja koja smo dali“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter