Izvor: AGENCIJE
30.01.2024 u 17:30
4

BORELJ SE PONAŠA KAO FANATIK: „Moramo da učinimo šta god je potrebno da Ukrajina pobedi, Evropa će biti ugrožena ako Putin dobije rat“

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj izjavio je danas da će bezbednost Evrope biti ugrožena ukoliko ruski predsednik Vladimir Putin dobije rat u Ukrajini i da je pogrešno sa njim razgovarati o primirju.

Borelj je na mreži Iks podelio autorski tekst koji je napisao za francuski list L’Obs i napisao da se po svaku cenu mora sprečiti nastajanje sveta u kome „moć prevladava pravo“, jer bi Putinova pobeda u Ukrajini ohrabrila Rusiju i druge autokratije da slede svoje imperijalističke ciljeve.

AMERIKA OKUPLJA KOALICIJU ZLA OD 54 ZEMLJE! ZBRISAĆEMO IH SA LICA ZEMLJA ZA SVA VREMENA! LAVROV poslao poslednje UPOZORENJE!

On u uvodniku lista piše da su iskušenja da se pomiri sa Rusijom danas jednako pogrešna kao što su bila na početku invazije 2022. godine i da je pobeda Ukrajine u ratu najbolja garancija bezbednosti za Evropu.

TANJUG. (Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

„Putin kaže da želi da što pre okonča sukob, ali samo pod njegovim uslovima. On je već u brojnim prilikama pokazao da nikada ne pregovara u dobroj veri i da ne poštuje postignute dogovore. A danas, manje od godinu dana pre američkih izbora, za koje veruje da bi mogli da idu u prilog njegovim imperijalističkim ambicijama, ko može ozbiljno da veruje da Putin traži kompromis?“, piše šef evropske diplomatije.

Borelj kaže da je Evropa presporo odgovorila na pozive za pomoć Ukrajine i reagovala tek kada se pojavila pretnja da će Rusija dobiti prednost u ratu.

„Ovo oklevanje je koštalo mnogo života. Moramo da promenimo paradigmu sa podrške Ukrajini i da učinimo koliko god je potrebno i šta god je potrebno da Ukrajina pobedi“, navodi on.

Šef evropske diplomatije da pomoć mora uključivati slanje raketa dugog dometa i drugih naprednih sistema naoružanja i da Evropa mora ojačati protivvazdušnu odbranu Ukrajine.

„Iako se naša potrošnja za odbranu već povećala za 40 odsto u odnosu na istorijski najnižu tačku iz 2014. godine, ovaj preokret trenda još nije dovoljno brz. Moramo pojačati naše napore da pobedimo u ovoj trci sa vremenom sa Putinovom Rusijom“, kazao je Borelj.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

4 thoughts on “BORELJ SE PONAŠA KAO FANATIK: „Moramo da učinimo šta god je potrebno da Ukrajina pobedi, Evropa će biti ugrožena ako Putin dobije rat“”

  1. Klasičan klovn koji nema veze sa stvarnim životom pojedinca i veličini i snagom Rusije, ovako ne razmišlja ni dete od 10 godina 🙈🤑🤠

    2
    0
    Odgovori
  2. Ovkavi moraju da se uklone i ne palamudi više o Rusima , da li misliš da su svi u Bašti majmuni i da niko ništa ne shvata . On je rekao za Baštu znači da je i on u grupi za odtsranjivanje celih naroda sa Zemaljske kugle zajedno sa seka Lajenovom , Šofre , šta ćeš u toj Bašti govana a i ti vetroparkovi šta će nam bolje da si nam dao traktore ili nešto slično, ako već želiš nešto da daš daj nešto korisno ?

    2
    0
    Odgovori
  3. Po faci mu se vidi da je čovek psihički bolestan i ne samo on nego svi predstavnici Evropskog parlamenta. Vekovima su bili kolonizatori krali tudja prirodna bogastva i kada je to presušilo htelu bi ponovo u kadju.

    2
    0
    Odgovori
  4. Ovaj Borelj je „skriveni“ nacista očigledno psihički bolestan jer živi u „svom iracionalnom“ svijetu i izgleda da ima malo kontakta sa realnošću…Drma mu se kavez,trese se EU a on trabunja o pobjedi nad Rusijom…Borelj bi da djeli i parča Rusiju na „demonkratski“ način ali je pravo „čudo“ da on ne vidi opšti kolaps koji je svaki dan sve veći u EU….A čovjek mašta o Rusiji…Šta ćeš u vjekovnom Ruskom dvorištu Borelju zar ne viduš da upropasti EU,Rusi će vas opeći kao što su Napoleona i Hitlera ,mrššš iz Ruskog dvorišta…

    1
    1
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter