Izvor: Kurir
07.03.2024 u 10:06
1

I BAJDEN I TRAMP STRAHUJU OD OVOG ČOVEKA: Na džinove američke udara jedan KENEDI, da li će im pomrstiti konce?

Donald Tramp i Džo Bajden, bivši i aktuelni predsednik SAD, nakon ubedljivih trijumfa na unutrarstranačkim izborima republikanaca i demokrata održanim na Superutorak zakazali su praktično revanš u trci za Belu kuću u novembru.

Politiko piše da je ovo glasanje ipak, pored toga što je jasno potvrdilo koliko čvrstu kontrolu njih dvojica imaju nad svojim strankama, takođe na najbolji način pokazalo i njihove slabosti sa kojima se suočavaju pred predsedničke izbore.

U slučaju Trampa to su problemi koje ima u privlačenju podrške dobro obrazovanih glasača iz američkih predgrađa, koji su mahom glasali za njegovu republikansku rivalku Niki Hejli pre nego što je juče odlučila da odustane od kandidature za republikansku predsedničku nominaciju.

Bajden treba da zabrine protestno glasanje za opciju „neopredeljen“ koje se nakon Mičigena, američke savezne države sa najvećom arapskom populacijom, proširilo i na druge države tokom Superutorka.

To se posebno videlo u demokratama naklonjenijoj Minesoti, gde je, kao i u slučaju Mičigena, problem bio u politici Bajdenove administracije na Bliskom istoku, odnosno podrška Vašingtona ratu koji Izrael vodi u Pojasu Gaze.

I pored toga u utorak uveče je svaka šansa da bilo Tramp ili Bajden ne osvoje stranačku nominaciju za predsednika SAD definitivno ušla u domen fantazije.

Politiko navodi da, prema anketama, veliki broj birača i kod republikanaca i kod demokrata nije oduševljen skoro izvesnim ponavljanjem duela iz 2020.

Ipak, oni će morati da se naviknu na to.

Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

– Izbor trenutno i nije baš sjajan. Više bih voleo da ni jedan (Bajden) ni drugi (Tramp) nisu kandidati – kazao je čelnik demokrata u jednoj od saveznih država koje će biti ključne na novembarskim izborima, a koji je želeo da ostane anoniman pošto nije dobio dozvolu od Bajdenove kampanje.

Navodi se da demokratskim glasačima do sada na unutarstranačkim izborima nije ponuđena istinska alternativa Bajdenu, dok isto baš i ne bi moglo da se kaže za republikance.

Hejli jeste izgubila skoro svako nadmetanje sa Trampom, ali je u nekim saveznim državama uspela da dobije i po 30 odsto glasova.

– Većina glasova za Hejli su bili protiv Trampa, a ne zbog nje – kazao je Majk Madrid, republikanski strateg i suosnivač antitrampovskog „Linkoln projekta“.

Politiko navodi da će i Tramp i Bajden morati da se izbore sa nezavisnim kandidatom Robertom F. Kenedijem Mlađim, koji sada preti da će u novembru biti na izbornoj listi u čak šest saveznih država, od kojih su mnoge ključne u trci za Belu kuću.

„BILO KAD I BILO GDE“: Tramp pozvao Bajdena na TV debatu, stigao mu je BRUTALAN ODGOVOR

Njegov izborni štab je u utorak saopštio da je Robert F. Kenedi Mlađi prikupio dovoljno potpisa da bi bio i na glasačkom listiću u Nevadi, tradicionalno bitnoj državi kada su u pitanju američki predsednički izbori.

Finansijeri koji ga podržavaju su objavili da je dovoljan broj potpisa za njega prikupljen i u Arizoni, Južnoj Karolini i Džordžiji.

Pored toga, glavni izborni zvaničnik u Juti potvrdio je da će Robert F. Kenedi Mlađi u novembru biti na glasačkom listiću i u toj saveznoj državi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “I BAJDEN I TRAMP STRAHUJU OD OVOG ČOVEKA: Na džinove američke udara jedan KENEDI, da li će im pomrstiti konce?”

  1. A meni se Kenedi sviđa jer je izgleda najrazumniji od svih , takav je trenutno preko potreban Americi da bi se ista vratila u onakvu Ameriku kakvu želi celi svet. Od Amerike se samo to i traži , ništa više , samo da se ponaša normalno a ne kao do sada i kriminalno i nenormalno .

    2
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter