Izvor: Alo.rs
28.10.2023 u 13:39
0

UŽAS U ZUBINOM POTOKU: Kurtijeva policija diže stanicu pored srpske škole, građani uznemireni

U neposrednoj blizini OŠ „Jovan Cvijić“ u Zubinom Potoku, u petak su otpočeli radovi na izgradnji policijske stanice, što je dodatno uznemirilo žitelje ove opštine.

NOVO ZASTRAŠIVANJE SRBA U TOKU: Tzv. kosovska policija ponovo pretresa na najmanje dve lokacije u Severnoj Mitrovici (VIDEO)

U razgovoru predsednik Privremenog organa opštine Zubin Potok Srđan Vulović kaže da će u ponedeljak škola podneti prijavu Tužilaštvu i zatražiti obustavu radova.

„Otpočeli su radove na Svetu Petku koju kao slavu obeleževa 70 odsto ljudi u Zubinom Potoku, a 30 odsto ide na slave. Učinićemo sve da sa našim narodom zaštitimo njihova prava, angažovan je advokat Nebojša Vlajić i u ponedeljak će biti podneta prijava da se radovi obustave. Parcela je 2018. odlukom Ministarstva unutrašnjih poslova u Prištini oduzeta od škole, ali nikada niko iz opštine nije dobio odluku povodom toga, niti je ikada zatražena građevinska dozvola da se gradi nešto. Zašto su sada baš krenuli s radovima, možete da pretpostavite“, kaže Vulović.

Iz Kosovske policije su naveli da bi prema planu na pomenutoj parceli u neposrednoj blizini OŠ „Jovan Cvijić“ prvo trebalo da budu postavljeni policijski kontejneri.

U ovom trenutku nije poznato da li će u tim kontejnerima biti stacionirana regularni pripadnici policije ili specijalci kosovske policije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter