10°C

Beograd

Photo: pinterest/printscreen

Izvor: Kurir.rs

BEBA ROĐENA U FRONTU DANAS IDE KUĆI: Majka iz Valjeva zaražena je koronom i biće u kućnoj izolaciji!

Beba i majka biće razdvojeni s obzirom na to da je porodilji potvrđen korona virus. Majka će biti u kućnoj izolaciji, a beba će biti kod rodbine

Beba, koju je prošlog petka u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front" rodila žena iz Valjeva zaražena korona virusom, biće puštena danas iz ove ustanove.

Za ovog dečaka, starog svega pet dana, još nije stigao rezultat da li ima COVID 19 ili ne.

NAJNOVIJE VESTI O KORONI

ON JE NAJMLAĐI PACIJENT NA SAJMU: Ima 10 godina i nije hteo da se odvaja od majke!

ČISTI SE BEOGRAD Danas dezinfekcija između zgrada, prvi Zemun i Novi Beograd!

OVAKO JE ĆUPRIJA POSTALA ŽARIŠTE KORONE Dva nulta pacijenta, a šta je sa obolelim lekarima, zaštitom i vodom

ZARAŽENA DIREKTORKA, OSOBLJE U SAMOIZOLACIJI: Život 17 starih zavisi od samo tri volontera!

JOŠ JEDNA MLADA ŽRTVA VIRUSA: Dečaka (13) pokosila korona!

Pored bebe, kući će biti puštena i majka, ali će ona biti u kućnoj izolaciji. - Beba i majka će biti razdvojeni s obzirom na to da je porodilji potvrđen korona virus. Majka će biti u kućnoj izolaciji, a beba će biti kod rodbine, koja će je i preuzeti iz porodilišta a koji žive blizu porodičnog doma ovog novorođenčeta.

Za ovog malenog dečaka, koji je odmah po rođenju testiran na korona virus, još nisu stigli rezultati, iako je od tada prošlo pet dana, tako da on ide kući bez njih. Beba je sve vreme bila odvojena od majke i u GAK "Narodni front". Inače, i majka i beba se osećaju dobro. Ova porodilja iz Valjeva u petak, 27. marta je rodila zdravog dečaka. Beba je bila teška 3.750 grama, dobila je ocenu 9 na 10. Srećna mama nije morala zbog zaraze da se porodi ranije. Ona je već bila u terminu za porođaj, te joj je u petak urađen carski rez. Suprug je bio u kontaktu sa zaraženom osobom.

PROČITAJTE JOŠ

MONSTRUM VEČNO U ZATVORU: Malčanski berberin za otmicu i mučenje maloletnice napisana optužnica!

VIRUS OTROVAO I SMEH: Danas je Dan šale, ali...

SRBI U DOBA KORONE! Kruševac geto nasmejao sve novim klipom!

KRCAT KAO BEČKI TREZOR: Kasa Austrije je puna para!

Kako je dan posle porođaja objasnio direktor GAK-a Željko Miković, ona se zarazila tako što je njen suprug bio u kontaktu sa dokazanom zaraženom osobom.

- Oboje su počeli izolaciju. Ona je prošla bez kliničke slike. Za razliku od druge dve žene koje su pokazivale dosta izraženu kliničku sliku, a koja je upućivala na pneumoniju - međutim, te dve žene su bile negativne. Tako da od svih slučajeva, a ima ih 18 opisanih iz Kine, samo je jedna trudnica do sada stigla do intenzivne nege, one, dakle, prolaze jednako kao opšta populacija tih godina, dobro podnose tu infekciju - objasnio je dr Miković.

On je tada rekao i da sva iskustva pokazuju da se bebe rađaju zdrave te da očekuje da i ova bude negativna na COVID 19. Beba je sve vreme bila odvojena od majke i u GAK "Narodni front".

Srećnu mamu je porodio tim lekara koji su činili ginekolozi dr Aleksandra Vasić, dr Milan Perović, zatim anesteziolog Željko Pavlović, babica Biljana Martinović, instrumentarka Anđelka Spasojevič, anestetičar Marko Jovanović, i pedijatar primarijus Mira Raščanin.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar