3°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen /Jutarnji Program TV Happy

Izvor: Tanjug

LUČIĆ: Strategija Telekoma je jasna-PROŠIRENJE NA REGION I JOŠ DALJE!

Golden Rose ad

 Generalni direktor Telekoma Vladimir Lučić izjavio je danas da je strategija razvoja te kompanije jasna i da podrazumeva širenje mreže na zemlje u regionu, pa i šire.

Govoreći na panelu "Godinu dana posle" u okviru Regionalne konferencije o trendovima i telekomunikacijama i medijima, Lučić je podsetio da Telekom u Srbiji, BiH i Crnoj Gori pruža usluge mobilne i fiksne mreže, dodajući da je internet budući izvor prihoda.

PROČITAJTE JOŠ:  Dr Branimir Nestorović odgovara na teorije kako je počeo TREĆI SVETSKI BIOLOŠKI RAT!EMISIJA "POSLE RUČKA" TV HAPPY(15.00)

-Kada smo sa našeg stanovišta postigli nivo tržišnog učešća u ovim zemljama, koji nam je dao stabilan prihod u poslednjih 10 godina, onda smo krenuli u nove izvore prihoda, kao što su digitalni serveri i venčer kapital fond za širenje startap ideja-rekao je Lučić.

Podsetio je da se Telekom nedavno proširio i na Severnu Makedoniju, gde, dodaje, planiraju širenje mobilne i kablovske mreže i satelitske provajdere.

U planu je, kaže, i širenje Telekoma na Nemačku i Švajcarsku, po principu koji već postoji u Austriji i koji ima oko 100.000 korisnika.

Govoreći o sadržaju Telekoma, Lučić je kazao da žele da ga još više obogate sportskim, filmskim i serijskim sadržajem.

PROČITAJTE JOŠ:  KISIĆ: Država odlučno ide ka smanjenju nezaposlenosti

-Sportski sadržaj je najbolji instrument da privučete korisnike, ali naša strategija da budemo vlasnici još više filmskog i serijskog sadržaja- rekao je Lučić.

Upitan da prokomentariše razvoj 5G mreže, Lučić je ocenio da se i kod nas i u regionu grade optičke mreže, i da svi operateri pripremaju za 5G mrežu.

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Miloš Cvetanović istakao da ako želimo da postanemo fleksibilno društvo potrebna nam je digitalna transformacija, koja je, ukazuje, u našoj zemlji uveliko počela.

-Potrebno je samo da je ubrzamo, a za to su potrebni veliki napori, ne samo na institucionalnom nivou, već i na individualnom nivou- zaključio je Cvetanović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad