Izvor: happybsc
11.11.2023 u 17:49
0

ANKETA KOJA JE OTKRILA MNOGO O PRAVIMA ŽENA: Novinarka uradila anektu 1971. godine, o njoj se i danas priča (VIDEO)

Takozvani glas naroda ili vox populi ODUVEK JE BIO BITAN, najbolji uvid u neko pitanje mišeljenje ili odgovor na neku temu dobićemo ako sprovedemo anketu ili postavimo pitanje određenoj grupi ljudi . Štaviše kategoriji, kako bismo ostvarili u uvid šta večina misli po toj određenoj temi.

Anketa kao novinarski žanr – Ovde se govori o novinskoj, radio i televizijskoj anketi i svaki od njih to radi na drugačiji način. Ono što je zajedničko jeste postavljanje jednog pitanja te cilj da se dođe do određenih rezultata. Da je anketa jako bitno oružje u novinarskim rukama kojom se javnost može obavestiti ili pak usmeriti na osnovu analize i ponudjenih i dobijenih odgovora. Takva jedna anketa o uspešnosti potrebi emancipacije žena nastala je davne sedamdesetprve godine. Kada je bilo primetno jačanje žena na svim poljima i kada su žene želele da se njihov glas i njihova prava jasnije i primerenije primete, kada je u svetu vladala prava ekspanzija feminističkog pokreta.

PODRŠKA IZ SRBIJE: Arafat dobio mural na Zemunskom keju, održan skup solidarnosti s Palestincima

U anketi novinarka američke televizije dodiruje muškarce koje će ispitati za zadnjicu i postavlja im pitanje: „Da li smatrate da je dozvoljeno žene dodirivati za zadnjicu?“


Odgovori će začuditi mnoge, jer muškarci tog doba smatrali su uglavnom najnormalnijom pojavom da se ukoliko im se neka dama dopadne imaju sva moguća prava da je „opipaju“ i na ulici.

Prava žena od tada su umnogome napredovala, žene su zaštićenije, pojavili su se mnogi pokreti koji će solidarno ustati i zaštiti ih, pokreti poput Me too ili sličnih više neće ćutati, a muškarci koji i pomišljaju da su žene te koje ne zaslužuju isto što i oni, naći će se zaluženo na stubu srama i osude celokupne javnosti. Rizikujući gubitak karijere ugleda i biti okarakterisani kao predatori nasilnici ili manipulatori.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter