Izvor:
06.04.2019 u 10:56
0

BIVŠA OPERATIVKA CIA: Valeri Plejm razmatra kandidaturu za mesto u Kongresu SAD!

Bivša operativka američke agencije CIA, autorka i aktivistkinja Valeri Plejm izjavila je da razmatra da se 2020. godine u Novom Meksiku kandiduje za mesto u Kongresu SAD.

Ona je rekla da provodi vreme sa stanovnicima i da će uskoro doneti odluku. To mesto u Kongresu trenutno drži demokratski predstavnik Ben Rej Luhan, koji je najavio da će se kandidovati za Senat SAD.

Valeri Plejm je postala poznata široj javnosti pošto je njen identitet operativke CIA-e otkrio jedan zvaničnik administracije predsednika Džordža Buša Mlađeg 2003. godine u pokušaju da diskredituje njenog tadašnjeg supruga, diplomatu Džoa Vilsona, koji je kritikovao Bušovu invaziju na Irak.

Bračni par Vilson je 2017. godine pokrenuo neuspešan pokušaj "kraudfandinga" s namerom da kupe Tviter tako da Tramp ne bi mogao da ga koristi. Plejmova i Vilson su se razveli kasnije te godine.

Valeri Plejm je autorka memoara "Fer igra: Moj špijunski život i kako me je izdala Bela kuća".

Po toj knjizi je 2010. godine snimljen film u kojem glume Naomi Vots i Šon Pen.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter