Izvor:
28.12.2016 u 21:52
0

Ćuprija: Knez Lazar od iduće godine pokazuje rukom u pravcu manastira Ravanica!

Prdsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić izjavio je danas, da će u tom gradu iduće godine biti izgrađen grandiozni spomenik knezu Lazaru, visok 9,5 metara bez postamenta.

Spomenik, je sličan ili kao onaj u Kosovskoj Mitrovici, a biće postavljen na ulazu u Ćupriju sa autoputa, sa rukom ispruženom u pravcu srednjovekovnog manastira Ravanica, zadužbine kneza, u kojem se nalaze njegove mošti, objasnio je Erić na konferenciji za medije.

"Uradili smo idejni projekat i opredelili sredstva u budzetu za njegovu gradnju a biće izgrađen uz pomoć Vlade Srbije, odnosno Ministartstva kulture i informisanja", rekao je Erić.

On je dodao da će Ministarstvo kulture i informisanja raspisati konkurs i odabrati vajare koji će raditi spomenik.

Spomenik kao veliki dug svetom knezu Lazaru i našoj prošlosti uticaće i na priliv turista u Ćupriju – ocenio je Erić.

Izvor: Tanjug
Foto: Print screen Facebook

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter