Izvor: BSC Happy
26.12.2023 u 16:09
0

DIREKTORKA RFZO PORUČILA: „Cilj je da svaka bolnica u Srbiji bude dijagnostički centar“

Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje prof. dr Sanja Radojević Škodrić posetila je bolnicu Zdravstvenog centra u Aranđelovcu.

Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje prof. dr Sanja Radojević Škodrić posetila je bolnicu Zdravstvenog centra u Aranđelovcu gde je istakla da je ova nedavno kompletno rekonstruisana bolnica, opremljena najsavremenijim dijagnostičkim aparatima što pacijentima omogućava visok nivo zdravstvenih usluga.

BSC Happy

Cilj države jeste, kako je naglasila, da svaka bolnica ima dijagnostički centar opremljen poput kliničkih centara. „Bolnica u Aranđelovcu raspolaže najsavremenijim dijagnostičkim aparatima, a dijagnostički centar biće kompletiran sledeće godine kada treba da stigne magnetna rezonanca i angio sala“, rekla je Radojević Škodrić i dodala da će bolnica dobiti i sanitetska vozila i putnički automobil za terenski rad.

Prema rečima direktorke RFZO, ono što nedostaje, jeste stručni kadar.- Dok mladi lekari ne završe specijalizaciju, pacijente u ovoj ustanovi pregledaće lekari iz drugih gradova. S obzirom na to da bolnica već ima najsavremenije mamografe, u januaru će biti zaposlen još jedan radiolog kako bi mogao da počne da se radi i planirani skrining dojke. Osim toga, u narednom periodu više pažnje posvetićemo edukaciji lekara u okviru koje će u Aranđelovac dolaziti domaći i strani stručnjaci, navela je Radojević Škodrić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter