Izvor:
17.05.2017 u 00:07
0

ĐOKOVIĆ UBEDLJIV NA STARTU U RIMU: Pobedio bedenea sa 7:6, 6:2! (UŽIVO)

Najbolji srpski teniser Novak Đoković startuje na mastersu u Rimu mečom drugog kola protiv Aljaža Bedenea iz Velike Britanije. Dešavanja sa tog susreta možete da pratite uz Blicsport.

Đoković je krenuo u pohod na trofej turnira kategorije 1.000 mečom sa 55. igračem na svetu Bedeneom, rođenim Slovencem, koga je prethodno pobedio u oba duela.

PRVI SET U TOKU: Đoković – Bedene 4:3

Nije dobro Nole počeo, servis ga nije služio, pa je dozvolio Bedeneu da odmah upiše brejk – 0:1. Takav start nije odbradovao navijače našeg asa, a ni njegovog brata Marka i suprugu Jelenu u loži.

Trgnuo se Đoković u drugom gemu, malo i naljutio posle jednog neuspešnog poena, bacivši reket, ali je uspeo da uzvrati – 1:1. I već u trećem gemu videli smo pravog Novaka, uz tri poena preokrenuo je rezultat – 2:1.

I naturalizovani Britanac i Srbin iskoristili su svoj servis u sledeća dva gema, Đoković lakše – 3:2. Na isteku pola sata igre, a posle izjednačenja Bedenea u gemovima, Novak je bio u opasnosti da izgubi servis. Imao je 27-godišnji britanski igrač šansu za brejk, ali je naš šampion uspeo da je spasi i potom osvoji gem – 4:3.

Rimska publika je tek u osmom gemu videla prvi as. Bedene ga je upisao, a zatim brzo osvojio još dva poena – 4:4. I naterao Đokovića da, uz nekoliko vinera, vrati prednost – 5:4.

Bedene je servirao za ostanak u prvom setu i taj pritisak u prva dva poena nije podneo, napravio je i duplu grešku. Međutim, posle 0:30, vezao je tri poena i produžio borbu – 5:5.

Britanski teniser je zapretio u sledećem gemu da osvoji brejk, ali se Nole ipak, uz malo muke, izborio za vođstvo – 6:5. Sa više vinera, a manje grešaka na meču, Bedene je stigao do taj-brejka posle 52 minuta – 6:6.

Ma koliko izgledao umorno na popodnevnom rimskom suncu, Đoković je furiozno krenuo. Asom je započeo, pa osvojio dva mini-brejka. I onda upisao još dva poena – oba asom. Za veliku prednost – 5:0. Uz još jedan mini-brejk, Nole je stigao do set-lopte na svoj servis. Prvu nije iskoristio, drugu jeste i konačno osvojio set, posle 58 minuta – 7:6 (7:2).

Bedene osvaja gem, Đoković vodi sa 5:2.

Đoković napravio grešku pri vođstvu od 5:2 i dopustio protivniku da stigne do 40:40. Srpski teniser je imao meč loptu ali je nije iskoristio. Ima treću meč loptu, i ponovo pravi aut. Đokoviću malo popušta koncetracija.

Srpski teniser iz četvrtog pokušaja meč priveo kraju:

Izvor: Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter